YS

Stortingsmeldingen om videregående opplæring: - Mange gode forslag

Del

Stortingsmeldingen om videregående opplæring, som ble lagt frem i dag, inneholder en rekke forslag YS mener vil ha positiv effekt.

YS-leder Erik Kollerud
YS-leder Erik Kollerud

YS-leder Erik Kollerud mener Regjeringens forslag kan gi en videregående opplæring der flere fullfører, elevene blir bedre kvalifisert og der det legges til rette for at voksne kan endre karrierevei. 

Den største endringene som foreslås er å utvide retten til videregående opplæring ved å innføre en fullføringsrett.

- Vi har lenge påpekt det urimelige i at retten til videregående opplæring kan brukes opp, og da spesielt i forhold til de som verken har oppnådd vitnemål eller fagbrev, sier YS-leder Erik Kollerud.

- Målet må være at muligheten til å fullføre videregående opplæring med enten vitnemål eller fagbrev alltid skal være der, og at elever i videregående opplæring skal ha den samme muligheten som studenter på universiteter og høgskoler til å velge ny karrierevei, mener YS-lederen.

Regjeringen foreslår også at det fortsatt skal gå an å ta påbygging til generell studiekompetanse, både etter Vg2, etter Vg3 og etter fag/svennebrev.

- YS er skeptisk til ordningen med ett års påbygg etter Vg2. Vi har sett at veldig mange ikke lykkes med å oppnå studiekompetanse. Av de som greier det er det få som oppnår så gode resultater at det kvalifiserer til ønsket videre utdanning. Vi støtter derfor ikke forslaget om å videreføre muligheten til påbygg etter Vg2, sier Kollerud, men understreker:

- Ordningen med påbygg til generell studiekompetanse for de som har valgt yrkesfaglig studieretning må opprettholdes etter fullført Vg3 og etter fag- eller svennebrev. Dette må gjøres på en slik måte at de som velger dette også får et godt utbytte, sier han.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

YS-leder Erik Kollerud
YS-leder Erik Kollerud
Last ned bilde

Om YS

YS
YS
Lakkegata 23
0187 Oslo

http://www.ys.no

YS er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon. YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 226 000 medlemmer i våre 13 YS-forbund.

Følg saker fra YS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom