Stortinget

Stortinget begrenser møtevirksomheten

Del

Det blir færre møter i stortingssalen, og komiteene på Stortinget kan gjennomføre arbeid ved hjelp av digitale løsninger.

– Stortinget vil i tiden fremover kun behandle saker hvor det er helt nødvendig at Stortinget treffer vedtak nå, sier stortingspresident Tone W. Trøen.

Stortingets presidentskapet besluttet følgende, etter møte med de parlamentariske lederne i ettermiddag:

  • Antallet representanter tilstede i salen når møtet settes og under voteringer reduseres til 87. Partigruppene avklarer selv hvilke representanter som møter.
  • Stortinget i plenum behandler i mars og april kun saker hvor det er helt nødvendig at Stortinget treffer vedtak nå. Presidentskapet avgjør hvilke saker som det er nødvendig at Stortinget behandler, etter å ha konsultert lederne for partigruppene på Stortinget.
  •  Neste uke vil det være møte i Stortinget mandag 16. mars kl. 10.00 og torsdag 19. mars kl. 10.00. Presidentskapet gjør en nærmere vurdering av behovet for møter i Stortinget påfølgende uker.

I tillegg la Stortinget før votering i dag til rette for at komiteene kan gjennomføre sine oppgaver ved at komitemedlemmer deltar på komitemøter via fjernteknologiløsninger, for eksempel per telefon eller skype, eller gjennom skriftlig saksbehandling i komiteene.  

 – Vi er i en spesiell situasjon. Stortingets tiltak settes i verk for å redusere risikoen for spredning av smitte og for å sikre det parlamentariske arbeidet, sier stortingspresidenten.

 

 

 

Bilder

Om Stortinget

Stortinget
Stortinget
Postboks 1700 Sentrum
0026 Oslo

23 31 30 50http://www.stortinget.no

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg saker fra Stortinget

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom