Den Norske Opera & Ballett

Stort billettslipp i Operaen i dag

Del

Operaen frister med publikumsfavoritter som A Swan Lake og Rigoletto, og spennende nysatsninger som Mats Ek og Jenufa når billettene for vårsesongen legges ut for salg, onsdag 17. november kl. 11.

A Swan Lake. Foto: Erik Berg
A Swan Lake. Foto: Erik Berg

Over 130 000 billetter fordelt på 30 produksjoner slippes når Den Norske Opera & Ballett presenterer sitt program fra januar til juni neste år. Publikum kan glede seg til gjensyn med noen av våre største opera- og ballettklassikere, og spennende nykommere i tillegg til et stort utvalg av konserter.

Opera

Nasjonaloperaen starter 2022 med de siste forestillingene av Orfeus i underverdenen, som har premiere i desember. Etter det kommer Ingenting, David Bruces ungdomsopera ­– en internasjonal suksess om klimaangst, kjønnsidentitet og selve meningen med livet. Jenufa er et intenst psykologisk familiedrama av Leos Janacek, satt i scene av stjerneregissør Keith Warner, og med et topplag av internasjonale og norske solister. 

Rossinis opera Barberen i Sevilla hadde kun digital premiere i 2020, men anmelderne var fra seg av begeistring. Nå får publikum endelig oppleve nyproduksjonen på Hovedscenen, med regi av Jetske Mijnssen, og Ottavio Dantone som musikalsk leder.

Det blir gjensyn med publikumsuksessene Carmen og Rigoletto, med nye stjerner på den internasjonale operahimmelen i flere roller, og med Yngve Søberg tilbake i rollen som Rigoletto. I konsertforestillingen Arabellas vals får vi høydepunkter fra Richard Strauss’ opera Arabella – og wienervalser av Johann og Eduard Strauss, med Marita Sølberg i hovedrollen.

Ballett

Etter 20 år er koreograflegenden Mats Ek tilbake hos Nasjonalballetten. Forestillingen Mats Ek består av to balletter: ...og Brahms og Hun var svart viser med sitt renskårne bevegelsesspråk, humor og alvor hvorfor Ek framfor noen annen har satt Norden på det internasjonale dansekartet. 

Eventyrlig vakre La Bayadère ble en umiddelbar suksess etter norgespremieren i 2019. Nå blir det en ny mulighet til å se den russiske klassikeren, i Natalia Makarovas versjon etter Marius Petipas originale koreografi. Ballettelskere går aldri lei av John Crankos Onegin, basert på Pusjkins roman om kjærligheten som glapp. Under pandemien fikk mesterverket digital nypremiere med nye kostymer og scenografi, skapt i Operaens verksteder. Nå skal klassikeren endelig møte publikum i sin nye drakt.

Hyllet, prisbelønt og plagiert: A Swan Lake skapte furore med sine 5000 liter vann på scenen. I juni er Nasjonalballetten og Alexander Ekmans alternative svanesjø tilbake for å lage nye bølger i Bjørvika.

Konserter

Lise Davidsen og Leif Ove Andsnes er i verdensklasse hver for seg, så det ligger an til en unik opplevelse når de skal opptre sammen på Hovedscenen 4. januar. I serien Store stemmer møter vi også Mari Eriksmoen, mens i den populære Klaverserien kommer navn som Håvard Gimse, Ingrid Fliter, Bartrand Chamayou, Arcadi Volodos og Jan Lisiecki denne våren.

Vi får også oppleve vår internasjonale fiolinstjerne Vilde Frang sammen med Chamber Orchestra of Europe, Per Arne Glorvigen med Piazzolla-feiring, Quatuor Ébène, Fargespill og mange flere i løpet av sesongen.

Eva Weel Skram, Nils Bech og Kari, Ola og Lars Bremnes er også blant artistene som står på scenen etter nyttår.

Se operaen.no for fullt program. Flere forestillinger og konserter lanseres fortløpende.

Nøkkelord

Kontakter

For mer info, intervjuforespørsler og pressebilletter, vennligst kontakt:

Ole-Morten Vestby, kommunikasjonssjef
97076610
omv@operaen.no

Bilder

A Swan Lake. Foto: Erik Berg
A Swan Lake. Foto: Erik Berg
Last ned bilde
La Bayadère. Foto: Erik Berg
La Bayadère. Foto: Erik Berg
Last ned bilde
Barberen i Sevilla. Foto: Erik Berg
Barberen i Sevilla. Foto: Erik Berg
Last ned bilde
Ingenting. Foto: Camilla Winther
Ingenting. Foto: Camilla Winther
Last ned bilde
Onegin. Foto: Erik Berg
Onegin. Foto: Erik Berg
Last ned bilde
Rigoletto. Foto: Erik Berg
Rigoletto. Foto: Erik Berg
Last ned bilde

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom