Nærings- og fiskeridepartementet

Store Norske bygger nye lokaler til Svalbard folkehøgskole

Del

Nærings- og fiskeridepartementet vil bidra med inntil 200 millioner kroner slik at Store Norske kan starte byggingen av nye lokaler til Svalbard folkehøgskole.

Næringsminister Iselin Nybø (V) på Svalbard i august 2020.
Næringsminister Iselin Nybø (V) på Svalbard i august 2020.

– Jeg er glad for at vi nå får på plass et nytt bygg for Svalbard folkehøgskole. Folkehøgskolen på Svalbard har vært et hjertebarn for meg og regjeringen siden ideen kom på bordet. Samarbeidet med folkehøgskolen passer godt inn i Store Norskes strategi, og vil styrke selskapet. Prosjektet er også positivt for lokalsamfunnet og alle de som fremover vil få et år på Svalbard de aldri vil glemme, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Prosjektet omfatter bygging av nye lokaler til undervisnings- og kontorformål, samt kjøp av eksisterende studentboliger i Longyearbyen fra Norges arktiske studentsamskipnad. Nybygget og boligene skal eies av Store Norske, leies av folkehøgskolen og utgjøre skolens campus i Longyearbyen. Prosjektet gjennomføres på kommersielle vilkår.

Prosjektet har en investeringsramme på inntil 200 millioner kroner. Nærings- og fiskeridepartementet vil bidra med finansiering på kommersielle vilkår, gjennom 45 prosent egenkapital til Store Norske og 55 prosent lån. Departementets tilslutning og bidrag gis med forbehold om samtykke fra Stortinget.

Om Store Norske Spitsbergen Kulkompani  (SNSK)

  • SNSK er heleid av Nærings- og fiskeridepartementet.
  • Statens begrunnelse for eierskapet fremgår av eierskapsmeldingen. Målet er blant annet å ha en aktør på Svalbard som bidrar til at samfunnet i Longyearbyen opprettholdes og videreutvikles på en måte som understøtter de overordnede målene i norsk svalbardpolitikk, som beskrevet i svalbardmeldingen.
  • Store Norskes virksomhet består av gruvedrift, utvikling og forvaltning av bolig- og næringseiendoms, energi og logistikk.
  • Næringseiendomsaktivitetene skal drives på forretningsmessig grunnlag, og understøtte de overordnede målene i norsk svalbardpolitikk.

Kontakter

Bilder

Næringsminister Iselin Nybø (V) på Svalbard i august 2020.
Næringsminister Iselin Nybø (V) på Svalbard i august 2020.
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom