Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Stor snøskredfare i deler av Troms og Finnmark

Del
Det er ventet stor snøskredfare nord i Troms og i Vest-Finnmark torsdag og fredag. Det er fare for at det vil løsne store skred av seg selv. Enkelte skred kan også bli svært store og nå langt utover flatere områder. Snøskredvarslingen / NVE anbefaler å unngå alt skredterreng, både løsneområder og utløpsområdene for skred.

Mye nysnø og kraftig vind er ventet både torsdag og fredag i Nord-Troms, Lyngen og Vest-Finnmark. Dette legger seg over et snødekke som fra før er svakt.

- Faren for skred vil være stor de neste dagene i Troms, påpeker vaktleder Solveig Ø. Kosberg og gir følgende råd: Hold god avstand til bratte fjellsider. Vi forventer at det vil løsne mange skred de neste dagene av seg selv. Der det kommer mest snø vil skredene også kunne bli svært store og de vil kunne nå langt utover flate områder.

Usikkerhet

Det er usikkert hvor de største nedbørsmengdene vil treffe og det er usikkert hvor mye snødekket tåler av belasting før skredene løsner. Følg med på oppdaterte varsler på varsom.no. Varslene for de to neste dagene kommer ut senest kl.16 dagen før.

-Vi oppfordrer alle til å sende inn observasjoner på hvor mye nysnø som kommer i varsom-appen der du er, og meld inn ferske skred hvis du ser det. Varslene blir mye mer presise om vi får inn mange observasjoner, oppfordrer Kosberg avslutningsvis.

*********

Følg med på oppdaterte snøskredvarsler på varsom.no

Motta varsler på SMS og/eller e-post (gratis)

Følg oss på Facebook

Varsom er en tjeneste levert av Norges vassdrags- og energidirektorat, i samarbeid med Statens vegvesen og Meteorologisk institutt. Målet er å hindre tap av liv og verdier knyttet til flom, snø-, jord- og fjellskred og isforhold i Norge.

Kontakter

Snøskredvarslingen (NVE):
Telefon: 488 80 100, mellom klokken 07-20 alle dager, ikke SMS
E-post: snoskredvarsling@nve.no


NVEs pressetelefon: 489 97 667

Bilder

Lenker

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg pressemeldinger fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom