Norsk Folkehjelp

Stor mobilisering av frivillige for å avlaste helsetjenesten og kommunene i Rogaland

Del

Til NRK Rogaland: I løpet av de siste dagene har frivillige i Norsk Folkehjelp lagt ned flere titalls timer med innsats for å bistå helsetjenesten og kommuner i bekjempelsen av koronaviruset.

– Vi ser at det er et stort behov, og det vises på lang vei at både helsetjenesten og kommunen setter stor pris på at vi kommer. Vi er nå i en situasjon der alle må jobbe sammen, og vi er forberedt på å bistå i lang tid framover, sier sanitetsleder i Norsk Folkehjelp Jæren, Odd Terje Kvål.

Frivillige innsatstimer tilsvarende en arbeidsuke er lagt ned i Rogaland bare i løpet de siste dagene. I tillegg kommer en betydelig jobb med forberedelser, planlegging og klargjøring av utstyr til innsats.

– Vi har jobbet intenst den siste uka for å være forberedt på det som kommer, sier Anne Olsen, leder i Norsk Folkehjelp Strand og Forsand.

De frivillige i Strand og Forsand har blant annet bidratt med å sette opp telt for koronatesting ved Jørpeland legesenter for å begrense smitte. De har også hatt besøkskontroll ved bo- og servicesenter i kommunen.

– Vi er forberedt på at oppdragsmengden øker i løpet av dagene som kommer, og vi har kapasitet til å bidra enda mer, sier Anne Olsen.

Norsk Folkehjelp Jæren bemanner vanligvis ei vakthytte i Sirdal i helgene på vinteren, men i tråd med at hyttefolket nå flytter hjem, vil de også trappe ned beredskapen i Sirdal og heller bidra så godt de kan hjemme på Jæren. Her har frivillige i løpet av de siste dagene bidratt med køavvikling og parkering ved smittelegevakten.

Jæren har også to beredskapsambulanser som kan bistå helsevesenet ved behov.

– Det er en type oppdrag vi ser for oss at det kan bli flere av i tiden framover, sier Odd Terje Kvål.

Kontakter

For spørsmål eller flere kommentarer, ta gjerne kontakt med:

Anne Olsen, leder i Norsk Folkehjelp Strand og Forsand.

Mobil: 909 77 154

Epost: leder.strandforsand@folkehjelp.no

Odd Terje Kvål, sanitetsleder i Norsk Folkehjelp Jæren

Mobil: 932 33 582

Epost: odd-terje.kvaal@gk.no

Bilder

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp: Over 1000 parlamentarikere fra hele Europa advarer mot Israels planlagte annektering av Vestbredden24.6.2020 13:22:10 CESTPressemelding

Fire samfunnstopper og politikere fra Israel, sammen med 1080 parlamentarikere fra hele Europa, advarer i et brev mot Israels planlagte annektering av Vestbredden.Blant de norske underskriverne er Mathilde Tybring-Gjedde fra Høyre og Åsmund Aukrust fra Ap.Norsk Folkehjelp mener at den varslete annekteringen fortjener en sterk reaksjon og mottiltak fra Norge og verdenssamfunnet og applauderer initiativet og bidrar til å spre brevet..

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom