Høgskulen i Volda

Stor konkurranse på de populære studiene

Del

For de mest populære studiene ved Høgskulen i Volda er konkurransen om plassene fortsatt stor, men i årets hovedopptak har den totale søkermassen krympet med nesten 20 prosent etter flere år med oppgang.

I løpet av de siste dagene skal alle som har søkt studieplass gjennom Samordna opptak ha fått svar på om og hvor de har fått studieplass. Noen har kommet inn på førstevalget sitt, andre ikke og noen står på ventelister og lever i håpet.

Høgskulen i Volda (HVO) opplever også i år ventelister på en rekke studier, selv etter nedgang i søkertallene.

Nedgang i ventelistene

I fjor kunne HVO melde om rekordlange ventelister ved bachelorutdanningene ved sosialt arbeid, med over 400 på venteliste på utdanningene i barnevernspedagog og sosionom.

I år har ventelistene krympet til snaut 110 på barnevernspedagog og 150 på sosionom. Det gjør at totalsnittet man må ha i karakterpoeng for å få tilbud ved studiet har gått noe ned, selv om konkurransen fremdeles er tøff ved de største studiene på høgskulen. 

– Bachelorutdanningene våre i sosialt arbeid er de største utdanningene ved Høgskulen i Volda, og selv om journalistikk trekker enda flere søkere, så er vi godt fornøyde med at søkertallene holder seg høyt oppe på et fagområde som er viktig for HVO, sier Ann Kristin Emblem, studiedirektør ved Høgskulen i Volda.

Friluftsliv fremdeles på topp

Årsstudiet i friluftsliv har gjennom flere år vært svært populært og det har vært det studiet ved Høgskulen i Volda med høyest poengsnitt for å komme inn.

Selv om det er litt færre førsteprioritetssøkere, så holder trenden for friluftsliv seg også i år. Poengsnittet er økt, mens snaut 70 søkere står på venteliste.

– Årsstudiet i friluftsliv har holdt seg stabilt høyt gjennom flere år nå, og vi er glade for å kunne tilby et studie med høy kvalitet, sier Ann Kristin.

Stabilt på mediefagene

Mediefagene ved HVO har klart å holde seg populære og det er ventelister på de aller fleste studiene. På medieproduksjonstudiet er det rundt 60 på venteliste, mens det på studiet med tradisjonelt høye søkertall – journalistikk, så er det rundt 230 på venteliste.

Ved bachelorstudiet i PR, kommunikasjon og media har alle førsteprioritetssøkere fått tilbud om studieplass.

– Selv om vi har noen færre søkere på mediefagene, så er vi fornøyd med at populariteten til medieproduksjon holder seg oppe og dessuten har det nest høyeste søkertallet noen gang. Det er fremdeles lange ventelister på journalistikk, og vi konstanterer at søkertallene er gode, slår Ann Kristin fast.

Enda færre vil bli lærere

For andre året på rad opplever Høgskulen i Volda færre søkere på lærerutdanningene, med en knapp nedgang for grunnskolelærerutdanning 1. - 7. trinn, og en litt større nedgang for 5. - 10. trinn. Nasjonalt har man sett en liten økning på 1. - 7. trinn, men HVO går altså mot den nasjonale trenden. 

Også hos barnehagelærerutdanningene er det nedgang. 

– Det er bekymringsfullt at lærerutdanningene går såpass ned, men det er dessverre ikke overraskende gitt den nasjonale nedgangen. Dette er noe som må tas tak i på et overordnet nivå, men Høgskulen i Volda vil fortsette å jobbe for å tilby lærerutdanninger med god kvalitet, sier Ann Kristin.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Høgskulen i Volda

Høgskulen i Volda
Høgskulen i Volda
Postboks 500
6101 Volda

7007 5000https://www.hivolda.no/

Midt imellom fjord og fjell finn du studiebygda Volda. Med sine 4600 studentar og 350 tilsette er Høgskulen i Volda blant dei største utdanningsinstitusjonane mellom Bergen og Trondheim. Volda er kjent for aktive studentar, og høgskulen tilbyr nokre av landets leiande medieutdanningar og tradisjonsrike lærarutdanningar.

Følg pressemeldinger fra Høgskulen i Volda

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Høgskulen i Volda på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Høgskulen i Volda

Internasjonal forskingskonferanse til Ålesund26.4.2022 11:00:22 CEST | Pressemelding

Universitets- og høgskulemiljøa i Møre og Romsdal er vertskap når det Europeiske forskingsfellesskapet for naturvitskap og teologi (ESSSAT) legg si internasjonale forskingskonferanse til Ålesund 4. til 8. mai. Med tittelen «Global Sustainability – Science and Religion in Dialogue» stiller om lag 140 av verdas fremste forskarar på feltet spørsmålet om kva rolle verdiar har i arbeidet med berekraft og korleis tilhøvet mellom naturvitskap og religion kan bidra til ei global berekraftig utvikling.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom