Bane NOR Eiendom

Stor interesse for Bane NOR Eiendoms grønne finansiering

Del

En dag med godt trøkk endte i går med utstedelse av nye «grønne» obligasjonslån til Bane NOR Eiendom på til sammen 1,5 mrd kr fordelt på 3 og 5-års løpetid. Dermed sparer selskapet 5 millioner kroner i renteutgifter hvert år.

Administrerende direktør Jon-Erik Lunøe
Administrerende direktør Jon-Erik Lunøe

For å låne «grønt» kreves miljøvennlige prosjekter – og de er det mange av i årene fremover for Bane NOR Eiendom.Omtrent en tredjedel av lånet skal brukes på utviklingsprosjekter som Trondheim S og kontorbygg i Kristiansand. Resten går til refinansiering og tilbakekjøp av obligasjonslån som forfaller neste år.

Beste kredittrating i Norge
Forrige uke ble det annonsert at Bane NOR Eiendom fikk kredittrating A, bedre enn noen andre i eiendomsbransjen i Norge. Finansieringsansvarlig Sven Erik Pløen sier: «Den gode kredittratingen hjalp da vi gikk ut i markedet. Usikkerheten er forholdsvis stor i kapitalmarkedet for tiden, så vi er fornøyde med at interessen var stor og at boken endte på solide 1,8 mrd kr. Vår grønne profil bidrar helt klart til økt etterspørsel fra investorer.»

Store penger å spare
Bane NOR Eiendom sparer store summer ved utstedelse av nye grønne obligasjonslån. Med en låneportefølje på 5 milliarder kroner og renten ned med cirka 0,1%, sparer selskapet rundt 5 millioner kroner i renteutgifter hvert år. Det er gode nyheter i et usikkert marked med økende markedsrenter. Her er det også avgjørende med god tilgang på kapital som sikrer selskapet finansielt handlingsrom og gjennomføringsevne fremover.

«Vi jobber med grønne prosjekter, både fordi de er BREEAM-sertifiserte, men også fordi de ligger på knutepunkt og hjelper flere å ta mer tog,» sier administrerende direktør Jon-Erik Lunøe. «Ved å betale mindre renter kan vi bruke mer på knutepunktutvikling, som er oppdraget vårt,» avslutter han.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Administrerende direktør Jon-Erik Lunøe
Administrerende direktør Jon-Erik Lunøe
Last ned bilde
Finansieringsansvarlig Sven Erik Pløen
Finansieringsansvarlig Sven Erik Pløen
Last ned bilde

Lenker

Om Bane NOR Eiendom

Bane NOR Eiendom
Bane NOR Eiendom
Schweigaards gate 33
0191 Oslo

22 45 50 00https://banenoreiendom.no

Norges ledende knutepunktutvikler

Bane NOR Eiendom AS eier, forvalter og utvikler all jernbaneeiendom i Norge. Porteføljen har en anslått brutto verdi på 23,6 milliarder kroner og omfatter stasjoner, jernbanetilknyttede service- og driftsbygg, næringsbygg, boliger og tomter. De fleste eiendommene er sentralt plassert ved kollektivknutepunkter og langs jernbanen.

Vi utvikler moderne og miljøvennlige boliger og næringsbygg og bidrar aktivt til by- og stedsutviklingen i Norge. På stasjonene tilbyr vi gode fasiliteter til de reisende, legger til rette for hyggelige serveringssteder og fine butikker og tilbyr bil- og sykkelparkering. Til togoperatørene tilbyr selskapet funksjonelle og moderne verksteder, terminaler og driftsbygg.

Våre 150 ansatte håndterer en portefølje på 926 bygg og ca. 3.000 leiekontrakter, og over 200 pågående eiendomsutviklingsprosjekter. De årlige investeringene utgjør ca. 1,3 milliarder kroner.

Bane NOR Eiendom AS er en del av Bane NOR-konsernet og har som samfunnsoppdrag å utvikle attraktive knutepunkt som får flere til å velge toget..

Følg pressemeldinger fra Bane NOR Eiendom

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bane NOR Eiendom på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bane NOR Eiendom

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom