Nye Veier

Stor aktivitet flere steder langs ny E18 Rugtvedt – Langangen

Del

Nye Veier er i gang med utbygging av ny E18 gjennom Porsgrunn og Bamble i Vestfold og Telemark fylke. Arbeidene med konstruksjonen av nye tunneler og bruer er godt i gang flere steder langs den strekningen som skal bli ny firefelts E18 mellom Rugtvedt og Langangen.

Gjennomslag Kjørholttunnelen. Foto: Eiffage
Gjennomslag Kjørholttunnelen. Foto: Eiffage

– Prosjektet er i rute og det er aktivitet på flere steder langs strekningen. Det pågår både klargjøring for betongarbeider for bygging av den nye Grenlandsbrua og fundamentering for de to nye Langangenbruene. I tillegg er tunnelarbeider i rute. Sammen med entreprenøren sørger vi for at arbeidene skjer under trygge forhold også i vintermånedene, sier Morten Lossius, prosjektsjef i Nye Veier for ny E18 Rugtvedt – Langangen.

Bruer og tunneler i Langangenområdet

I Langangenområdet, det som betegnes som parsell 1, er fundamentet for konstruksjonen av de to nye Langangenbruene, under bygging. Fra platået på østsiden av dalen, skal betongkonstruksjonene skyves på plass en etter en, til de danner nye bruer over dalen.

I denne parsellen har også utgravingen av de to tunnelløpene gjennom Blåfjell begynt. Tunnelen lengst vest blir 80 meter lang og her forventes det gjennombrudd i mars 2022. Den andre tunnelen gjennom Blåfjell skal bli 370 meter lang. Totalentreprenør Eiffage Génie Civil sier at de forventer gjennomslag i mai 2022. De to Blåfjelltunnelene er forholdsvis korte, og vil bli forbundet med 200 meter vei i dagen. 

Fundamentering av ny Grenlandsbru i 2022

Imens er arbeidet med ny Grenlandsbru i gang i parsell 3. Foreløpig pågår forberedende arbeider og klargjøring for betongarbeider med bruas hovedpilar. Dette arbeidet skal i gang over nyttår.

– Den oppmerksomme trafikant på vei nordover over Grenlandsbrua, har kanskje lagt merke til gjennomslaget i Kjørholttunnelen. Det er herfra at en del av broelementene senere skal skyves ut, mens midtpartiet skal løftes opp med kraner, og etter hvert bli til den nye Grenlandsbrua som skal gå parallelt med den eksisterende. I september 2022 skal etter planen teknisk utrustning installeres i tunnelen. Utbyggingen av ny E18 mellom Rugtvedt og Langangen er en viktig etappe for å få en sammenhengende firefelts motorvei mellom Oslo og Kristiansand, sier Lossius.   

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Gjennomslag Kjørholttunnelen. Foto: Eiffage
Gjennomslag Kjørholttunnelen. Foto: Eiffage
Last ned bilde
Blåfjell. Foto: Eiffage
Blåfjell. Foto: Eiffage
Last ned bilde
Tunnelinngang Blåfjell. Foto: Eiffage
Tunnelinngang Blåfjell. Foto: Eiffage
Last ned bilde
Gjennomslag Kjørholttunnelen. Foto: Eiffage
Gjennomslag Kjørholttunnelen. Foto: Eiffage
Last ned bilde
Kjørholttunnelen. Foto: Eiffage.
Kjørholttunnelen. Foto: Eiffage.
Last ned bilde

Om Nye Veier

Nye Veier
Nye Veier
Kjøita 6
4630 Kristiansand

+47 479 72 727http://www.nyeveier.no

Nye Veier er et fullt ut statlig eid aksjeselskap. Selskapets oppgaver omfatter å planlegge, bygge, drifte og vedlikeholde viktige hovedveier. Disse binder landet vårt sammen, og knytter Norge til hovedveier i utlandet. Nye Veier skal være en slank og effektiv byggherreorganisasjon, med et mål om å sikre helhetlig og kostnadseffektiv utbygging og drift av trafikksikre hovedveier.

Denne infrastrukturen vil raskt styrke næringslivets konkurranseevne, gi innbyggere mer effektiv, forutsigbar og tryggere veitransport og mer vei for pengene. 

Selskapets verdier er "Fornyer", "Forbedrer" og "Forsikrer".

Følg pressemeldinger fra Nye Veier

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nye Veier på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nye Veier

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom