BKLF

Stømpakken hjelper bare litt, konkurransevridning er fortsatt et stort problem

Del

Direktør i Baker og konditorbransjens Landsforening (BKLF), Gunnar Bakke, er glad for at stømpakken inneholder direkte støtte som kan hjelpe mindre bakerier. Han mener likevel at ordningen er altfor begrenset til at den vil kunne få særlig betydning for større bedrifter.

- BKLF er glad for at NHO har fått gjennomslag for at det gis direktestøtte til bedriftene som en del av strømpakken. Dette kan være et lite bidrag som kan avhjelpe situasjonen med mangedoblede energikostnader for disse bedriftene. Dessverre er ordningen altfor begrenset til at den vil kunne få særlig betydning for mange bedrifter, sier direktør i Baker og konditorbransjens Landsforening, Gunnar Bakke.

- Bakerbransjen står overfor en usedvanlig krevende høst, fordi energikostnadene kommer på toppen av kostnadsøkninger på andre områder og fordi prisene i dagligvarehandelen først skal reguleres fra 1. februar neste år, sier Bakke.

Bakke sier videre at konkurransevridningen som allerede oppstår mellom de fem prissonene i Norge er svært krevende for mange bedrifter. - Regjeringens forslag til ordning vil øke konkurransevridningen mellom små og større bedrifter. Regjeringen burde derfor ha gått videre med en ordning som også kunne ha avlastet disse bedriftene. Produksjon av bakervarer til det norske folk er en kritisk samfunnsfunksjon. Det er uheldig for både verdiskapning og arbeidsplasser så vel som for stabiliteten i produksjonen, at myndighetene ikke prioriterer hensynet til dette produksjonsleddet i verdikjeden for å sikre stabilitet, avslutter Bakke.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Direktør i Baker- og Konditorbransjens Landsforening, Gunnar Bakke.
Direktør i Baker- og Konditorbransjens Landsforening, Gunnar Bakke.
Last ned bilde
Baker Brun i Bogstadveien i Oslo
Baker Brun i Bogstadveien i Oslo
Last ned bilde

Om BKLF

BKLF
BKLF
Middelthuns gate 27
0368 Oslo

https://www.bklf.no/

Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.

Følg pressemeldinger fra BKLF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra BKLF

Statsbudsjettet 2023: Regjeringen legger nye skatter og avgifter på det private næringsliv for å saldere sine budsjetter.6.10.2022 13:47:56 CEST | Pressemelding

Istedenfor å gi næringslivet en bedre strømpakke, gir regjeringen Skatte- og avgifts regninger til norske privateide bedrifter. Baker- og Konditorbransjens Landsforeningen frykter at økt arbeidsgiveravgift og økt formueskatt medfører til ytterligere press på allerede hardt belastede bakeribedrifter, som hver jobber for å sikre nødvendig samfunnskritisk produksjon av brød.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom