Scenekvelder AS

Stjernelag klart for MAMMA MIA! på Folketeateret

Del

Når MAMMA MIA! inntar scenen på Folketeateret i Oslo 26. august, er det noen av landets ypperste skuespillere og artister som gir liv til den romantiske historien og den tidløse ABBA-musikken.

Ulrikke Brandstorp
Ulrikke Brandstorp

Rollene som de tre mulige fedrene i forestillingen bekles av Thomas Numme, Kåre Conradi og Ingar Helge Gimle. Det er Ulrikke Brandstorp som spiller hovedrollen som den gifteklare Sophie, og Karoline Krüger skal tre inn i den ikoniske rollen som moren hennes Donna. Donnas støttende venninner spilles av Siw Anita Andersen og Siren Jørgensen.

Med det er alle hovedrollene klare for en av verdens mest berømte musikalforestillinger, som settes opp i Oslo med premiere 26. august 2021.

– For en fest dette blir, med denne gjengen på scenen samtidig. Jeg kan vanskelig se for meg en bedre forestilling å invitere til enn nettopp MAMMA MIA! når verden åpner for alvor rett over sommeren, sier Karianne Jæger, executive produsent i Scenekvelder.

I MAMMA MIA! veves ABBAs hitmusikk sammen med fortellingen om Donna, som fra hotellet sitt på en gresk øy-idyll skal gifte bort datteren sin Sophie. Thomas Numme har altså fått en av hovedrollene i forestillingen, som en av Sophies mulige fedre.

Numme har lang fartstid i rampelyset, med over 25 år på norske tv-skjermer. Nå er det fra scenen han skal sjarmere det norske folk, med både skuespill og sang. Han debuterer som skuespiller i MAMMA MIA!-forestillingen.

– Jeg trer inn i denne rollen med en passe dose av selvtillit og nervøsitet. Jeg har bransjens beste folk rundt meg, og det er en fantastisk underholdene forestilling vi setter opp. Så jeg legger ikke skjul på at jeg gleder meg veldig til å innta Folketeateret, og basert på det jeg hører om billettsalget er det flere som gleder seg, sier Thomas Numme.

Så er det altså Ulrikke Brandstorp som skal innta Folketeateret i rollen som Sophie.

– Dette blir livets eventyr, jeg gleder meg ekstremt mye til å dele scenen med så mange flinke folk! Jeg er veldig takknemlig for denne muligheten, og er skikkelig klar for å spre glede og sang til det norske folk med denne fantastiske musikalen, sier Ulrikke Brandstorp.

Hun legger til:

– Håper vi ses høsten 2021 for en trygg og herlig opplevelse på Folketeateret. Jeg skal i alle fall stå på scenen og gjøre alt jeg kan for at det skal bli en magisk kveld du aldri vil glemme.

Brandstorp (25) har gjort seg bemerket på flere scener og i flere sammenhenger siden hun inntok rampelyset for alvor i 2013. For kort tid siden gikk hun seirende ut av NRKs Maskorama, med hele det norske folk som publikum. I fjor vant hun også den norske Eurovision Song Contest-finalen, og har dessuten trollbundet publikum på Folketeateret med en av hovedrollene i suksessmusikalen The Sound of Music.

Produsenten Scenekvelder, som står bak oppsetningen av MAMMA MIA!, gleder seg til å se Brandstorp i rollen som Sophie.

– Ulrikke er perfekt for denne rollen, og hun bidrar til våre ambisjoner om å sette opp en versjon av MAMMA MIA! som blir minst like fortryllende som det West End-publikummet opplever. Med alle de andre fantastiske personlighetene og talentene i andre bærende roller har vi på plass et stjernelag som kommer til å løfte den fantastiske historien og musikken, sier Karianne Jæger.

For å virkelig kunne legge til rette for den festen MAMMA MIA! er, er premieren på forestillingen lagt til høsten 2021. Lange perioder med stengte dører, og en pandemi som fortsatt begrenser muligheten til å fylle salene ved norske scener, er forhåpentligvis historie når MAMMA MIA! har premiere 26. august.   

– Det er viktig for oss å skape god stemning i salen og gi publikum den fantastiske MAMMA MIA!-opplevelsen. Verden trenger forestillinger som denne mer enn noensinne, sier Jæger.

Hun legger til:

– Det er mange som gleder seg til å se denne forestillingen, nå 12 år etter at den sist ble satt opp på Folketeateret i Oslo. Vi satser på at verden snart åpner seg igjen, og at vi kan samle flere mennesker og skape MAMMA MIA!-stemning rett over sommeren neste år.

MAMMA MIA! gikk fra West End til å bli et globalt fenomen. Judy Craymer, forestillingens skaper og produsent, har engasjert utallige publikummere med hennes geniale visjon om å iscenesette den fortellende magien til ABBAs tidløse sanger med en solfylt, morsom fortelling om en mor, en datter og tre mulige pappaer som utspiller seg på en gresk øy-idyll. 

Scenekvelder presenterer, i samarbeid med det svenske produksjonsselskapet Per Se, MAMMA MIA! på Folketeateret i Oslo etter avtale med Judy Craymer, Richard East og Björn Ulvaeus for Littlestar i samarbeid med Universal.

I MAMMA MIA! er all musikk og sangtekster skrevet av Benny Andersson og Björn Ulvaeus. Musikalen er skrevet av Catherine Johnson, regissert av Phyllida Lloyd, med koreografi av Anthony Van Laast. Mark Thompson står bak produksjonsdesignet, Howard Harrison er ansvarlig for lysdesign, Andrew Bruce og Bobby Aitken står for lyddesign, og musikalsk ansvarlig og ansvarlig for ekstramateriell og musikkarrangementer er Martin Koch.

Til nå er forestillingen sett av over 65 millioner mennesker, fordelt på 50 produksjoner på 16 forskjellige språk. MAMMA MIA! ble en av de lengstspillende musikalene i Broadways historie, hvor den spilte i 14 år. 6. april 2019 hadde forestillingen 20-årsjubileum på Novello Theatre på West End i London.

Fra og med 26. august 2021 kan publikum nyte denne feststemte, danseglade forestillingen som vil forlenge sommeren med flere måneder!

Billetter er i salg på https://www.folketeateret.no/program/mamma-mia/forestillinger

Nøkkelord

Kontakter

Karianne Jæger
Executive Producer
Scenekvelder
Mobil: +47 928 00 318
Epost: Karianne@scenekvelder.no

Bilder

Ulrikke Brandstorp
Ulrikke Brandstorp
Last ned bilde
Thomas Numme - Foto: Jarran Flokkmann
Thomas Numme - Foto: Jarran Flokkmann
Last ned bilde
Siw Anita Andersen - Foto: Einar Isaksen
Siw Anita Andersen - Foto: Einar Isaksen
Last ned bilde
Siren Jørgensen - Foto: Alasan Ngum Paulsen
Siren Jørgensen - Foto: Alasan Ngum Paulsen
Last ned bilde
Karoline Krüger - Foto: Øystein Haara
Karoline Krüger - Foto: Øystein Haara
Last ned bilde
Ingar Helge Gimle - Foto: John Andresen
Ingar Helge Gimle - Foto: John Andresen
Last ned bilde
Kåre Conradi - Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen
Kåre Conradi - Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen
Last ned bilde

Om Scenekvelder AS

Scenekvelder AS
Scenekvelder AS
STORGATA 21
0184 Oslo

http://www.scenekvelder.no

Det er Scenekvelder som fyller Folketeateret med innhold. Scenekvelder er produksjonsselskapet som står bak de norske oppsetningene av internasjonale stjernemusikaler som Mary Poppins, Singin in the Rain, Les Misérables og The Phantom of the Opera.