Virke

Sterkeste desemberprisfall på mat og drikke på fire år

Del

Nye tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser at prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer falt med 2,6 prosent fra november til desember 2020. I samme periode, økte prisene på varer og tjenester generelt med 0,4 prosent.

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.

I desember 2020 bidro prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer til å holde prisveksten på varer og tjenester generelt nede.

− Desember er en tilbudsperiode, der prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer vanligvis går ned. Vi må tilbake til 2016 for å se en sterkere prisnedgang enn den som var i desember 2020, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

I perioden 2009-2019 var gjennomsnittlig prisnedgang 1,6 prosent i desember. 

− Prisnedgangen på 2,6 prosent er langt sterkere enn den gjennomsnittlige desembernedgangen de siste 10 årene, fortsetter Størksen.

SSBs konsumprisindeks viser at prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer steg med 2,8 prosent i hele 2020. I samme periode steg prisene på varer og tjenester generelt, fratrukket elektrisitet og avgifter, med 3 prosent.

− Prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer har vært presset opp av høye importpriser i 2020. I tillegg har hele bransjen vært preget av økte kostnader som følge av koronautbruddet. På tross av dette har hard konkurranse bidratt til å holde prisveksten nede, avslutter Størksen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen i Norge, og representerer over 24 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på dem som driver virksomhet.

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom