Beitostølen Helsesportsenter

Statsminister Erna Solberg med gratulasjonshilsen til Beitostølen Helsesportsenter

Del

7. november 2020 var det 50 år siden daværende kronprins Harald åpnet dørene på Beitostølen Helsesportsenter (BHSS). Selv om covid- 19 satte en stopper for det planlagte jubileumsarrangementet, kan senteret se tilbake på en flott digital jubileumsmarkering med historiske tilbakeblikk, høydepunkter fra audiensen med kongeparet og videohilsener fra statsminister Erna Solberg, idrettspresident Berit Kjøll, skipresident Erik Røste med flere.

Statsministeren sendte videohilsen i anledning 50- års jubileet til Beitostølen Helsesportsenter
Statsministeren sendte videohilsen i anledning 50- års jubileet til Beitostølen Helsesportsenter

Statsministeren avsluttet sin gratulasjonshilsen til BHSS med å ønske senteret lykke til med det videre arbeid; «- til beste for likeverd, likestilling og opplevelse av et samfunn som har bruk for alle».

– Dette er i tråd med oppdraget H.M. Kongen ga oss dagen før, i forbindelse med audiensen på slottet, sier direktør Astrid Nyquist; «Fortsett å markere dere og ta ansvar for at mangfold blir en viktig ressurs i fremtiden», sa Kong Harald. 

– Disse oppdragene er vi beredt til å ta, forsikrer direktøren. – Hverken likestilling eller full deltakelse er oppnådd gjennom de siste tiårene, så det gjenstår fortsatt en viktig jobb. Mer avgjørende enn noen gang er det å erkjenne at dersom vi skal nå dit, må mangfold bli sett på som en ressurs for fellesskapet. Grunnfilosofien vi har levd etter i 50 år skal fortsatt være et bærende prinsipp, men vi må klare å endre den delen av rehabiliteringstilbudet som ikke gir ønsket effekt for enkeltmenneskers hverdag. Evner vi å se dem som trenger oss i sin streben etter å ta i bruk sitt potensial, samtidig som vi klarer å samhandle på tvers av etater, nivåer og profesjoner, er det muligheter fremover som ennå er ubrukte, fortsetter Nyquist. 

– Opplevelsen av å ha et meningsfullt bidrag til fellesskapet er viktigere enn noen gang. Det skapes gjennom relasjoner, og derfor tror BHSS på at interessen for og samarbeid med de andre rundt oss også vil avgjøre om vi klarer å utvikle oss. Spesielt ser BHSS fram til et nært samarbeid med Lions’ medlemmer om Røde Fjær aksjonen gjennom 2021. Lions Norge representerer en svært viktig samarbeidspartner for senteret, noe de har gjort helt siden den første Røde Fjær- aksjonen i 1966, som bidro til at senteret ble bygget. 

– Ansvaret vårt inn i de neste 50 årene, innebærer å bruke mulighetene og ikke miste av syne dem vi er til for. Vår ambisjon er å være enda tydeligere på at vi må bruke vår posisjon i bekjempelsen av diskriminering for å oppnå likestilling for alle. Vi slutter ikke å tro på at «store ting vil komme til å skje – igjen», og der de store ting skjer, vil vi være, som verdens ledende Helsesportsenter, avslutter Nyquist.

Se videohilsen fra statsminister Erna Solberg

Nøkkelord

Kontakter

Anna Marie Jørstad
Kommunikasjonssjef
Beitostølen Helsesportsenter
Tlf.: 61 34 08 00/917 68 627
E- post: anna.marie.joerstad@bhss.no

Bilder

Statsministeren sendte videohilsen i anledning 50- års jubileet til Beitostølen Helsesportsenter
Statsministeren sendte videohilsen i anledning 50- års jubileet til Beitostølen Helsesportsenter
Last ned bilde
Direktør Astrid Nyquist, Beitostølen Helsesportsenter
Direktør Astrid Nyquist, Beitostølen Helsesportsenter
Last ned bilde

Lenker

Om Beitostølen Helsesportsenter

Beitostølen Helsesportsenter
Sentervegen 4
2953 Beitostølen

http://www.bhss.no

Beitostølen Helsesportsenter (BHSS) gir re-/habiliteringstilbud til barn, ungdom og voksne med ulike diagnoser, funksjonsnedsettelser og funksjonsnivå. Aktivitet og deltakelse med fokus på muligheter fremfor begrensninger vil alltid være en viktig ledesnor for virksomheten. BHSS kombinerer bruk av tilpasset fysisk aktivitet med medisinsk, pedagogisk og sosialfaglig veiledning og oppfølging. Senteret ble etablert gjennom samarbeid mellom Erling Stordahl og sentrale myndigheter, finansiert av Lions og åpnet i 1970.

Følg pressemeldinger fra Beitostølen Helsesportsenter

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Beitostølen Helsesportsenter på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.