NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Statsbudsjettet: NITO mener det trengs større satsing på etter- og videreutdanning

Del

NITO er skuffet over at regjeringen ikke leverer mer innenfor etter- og videreutdanning. Kompetanseheving er nøkkelen til gjenoppbygging etter pandemien, sikring av arbeidsplasser og verdiskaping.

NITO-president Trond Markussen
NITO-president Trond Markussen

- Alle snakker varmt om dette, uten at det gjenspeiles i konkret politikk og konkrete bevilgninger. Det er eksempelvis fortsatt uklart hvordan utgiftsbyrden for kompetanseheving fordeles mellom arbeidsgiver, arbeidstaker og staten, sier NITO-president Trond Markussen.

Kontinuerlig kompetanseheving er helt avgjørende for å beholde arbeidsplasser og skape nye. Regjeringens videreføring av bransjeprogrammene er bra, men det bør legges inn mer forutsigbarhet, gjennom langsiktige bevilgninger. NITO har store forventninger til den nye regjeringen på dette området. Det unike med bransjeprogrammet er at det utvikles i samarbeid mellom partene i arbeidslivet og utdanningsinstitusjonene. Det gir en god match mellom tilbud og behov.

Regjeringen legger inn omtrent 40 millioner til et nytt distriktsprogram for kompetanseutvikling, og en søknadsbasert ordning for studiesentre.

- Dette kan være en start på det NITO kaller regionale kompetansefond, men vi mener 40 millioner er for lite for å dekke behovet for kompetanseutvikling i regionene. Det reelle behovet er minst tre ganger så stort.

- Vi skal ikke male fanden på veggen, det er mye bra i budsjettet. Men jeg blir utålmodig når vi alle vet hvor stor betydning kontinuerlig kompetanseheving har for den enkeltes muligheter i arbeidslivet, for innovasjon og for å bevare og skape arbeidsplasser. Vi ønsker oss mer helthetlig og langsiktig poltikk for læring hele livet, sier Markussen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

NITO-president Trond Markussen
NITO-president Trond Markussen
Last ned bilde

Om NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon
NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon
Støperigata 1
0119 Oslo

http://www.nito.no

NITO er Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer med over 95.000 medlemmer. NITO organiserer ingeniører og teknologer med høgskole-/universitetsutdanning eller tilsvarende kompetanse.

Følg pressemeldinger fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom