Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

Statsbudsjettet: Ingen nye fagskoleplasser

Del

– Regjeringen foreslår ingen nye fagskoleplasser i budsjettet for 2022. Samtidig har 60% av norske bedrifter behov for ansatte med høyere yrkesfaglig utdannelse.


Kun videreføring og støtte til allerede vedtatte fagskoleplasser kom med i Regjeringens forslag til Statsbudsjett for 2022.
Dette skjer samtidig som 60 prosent av bedriftene oppgir at de har behov for ansatte med yrkesfaglig utdannelse.

– Norge har et utdanningssystem som ikke i stor nok grad leverer den kompetansen bedriftene har bruk for. Fagskolene gir utdanning som direkte svarer til arbeidslivets behov for kompetanse. Igjen ser vi at fagskoleplasser nedprioriteres, sier Ulf Madsen, forbundsleder i Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT).

Det er om lag 300 000 studenter i universitets- og høgskolesektoren. Det er nå bare 23.000 studenter i fagskolene. Dette selv om fagskolen utdanner arbeidstakere det er behov for i regionene og i Norge. FLT vil ha 100 000 flere studieplasser i fagskolene og høyere yrkesrettede utdanninger i stedet for flere universitets- og høgskoleutdannede.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)
Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)
Hammersborggata 9
0181 Oslo

+47 23 06 10 29https://flt.no/

FLT organiserer arbeidstakere i funksjoner der ledelse og teknisk kompetanse er sentralt for å fremme verdiskaping.

FLT organiserer innen de fleste bransjer i privat sektor og statens vegvesen, i tillegg til studenter og selvstendig næringsdrivende. Sivilingeniører, ingeniører, teknikere, produksjonsledere, mellomledere, teamledere og tekniske funksjonærer er typiske medlemmer i FLT.

FLT er LO-tilknyttet.

Følg pressemeldinger fra Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom