Byggenæringens Landsforening

Statsbudsjett 2020: Fossilfrie byggeplasser blir dyrere

Del

Fossilfrie byggeplasser vil bli dyrere når avgiften på biodiesel økes. – Det vil heve terskelen for oppdragsgivere til å stille offensive miljøkrav. BNL etterlyser et budsjett som kombinerer gode løsninger for miljø og klima med verdiskaping og konkurransekraft, sier Jon Sandnes, adm. dir. i BNL.

Jon Sandnes. adm. dir. i BNL.
Jon Sandnes. adm. dir. i BNL.

Regjeringen fortsetter å øke bevilgningene til samferdsel, men når ikke målene i Nasjonal transportplan.

– I årene som kommer blir det viktig at utbyggingen av kollektivtransport opprettholdes. For å møte klimautfordringer og konkurransekraften må bo- og arbeidsmarkedsregioner knyttes tettere sammen. Dette vil være med på å skape fremtidens arbeidsplasser, sier Sandnes.

BNL mener det må bevilges mer til utbedring av flaskehalser for vare- og tømmertransport, samt at tiltak for bedre fremkommelighet for håndverksbiler.

Stortingets anmodning om en plan for energieffektivisering av bygg mangler.

– Målet om 10 TWh henger dermed i en tynn tråd. Regjeringen må gå fra ord til handling, og ikke skyve arbeidet foran seg, sier Sandnes.

Regjeringen svikter sine egne løfter om nedtrapping av skatt for arbeidende kapital.

– Et stort konkurransefortrinn for norsk næringsliv er stabile rammevilkår. Regjeringen løper fra sine egne lovnader. Det gjør det mindre attraktivt å investere i maskiner og utstyr, sier Sandnes.

Regjeringens forslag til budsjett inneholder lite som endrer rammevilkårene i boligmarkedet.

– Boligmarkedet er nå i balanse og vi forventer at regjeringen ikke endrer dette. Det betyr også at Finanstilsynets forslag om ytterligere innstramminger for boliglån skrotes, og at dagens regelverk videreføres inntil videre, avslutter Sandnes.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Jon Sandnes. adm. dir. i BNL.
Jon Sandnes. adm. dir. i BNL.
Last ned bilde

Om Byggenæringens Landsforening

Byggenæringens Landsforening
Byggenæringens Landsforening
Postboks 7187 Majorstuen
0307 OSLO

23 08 75 00http://www.bnl.no

BNL er en paraplyorganisasjon for 15 bransjer i byggenæringen som har over 4000 medlemsbedrifter og sysselsetter mer enn 70 000 ansatte. BNL ble etablert i 1997 og er i dag den nest største landsforeningen i NHO.

BNL organiserer industri og eiendomsbedrifter, samt utøvende håndverkere og entreprenører.

BNL  tilbyr medlembedriftene veiledning i kollektiv og individuell arbeidsrett, tilgang på prognoser og annen rådgivning.

Følg saker fra Byggenæringens Landsforening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Byggenæringens Landsforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Byggenæringens Landsforening

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom