Statens vegvesen

Statens vegvesen med brukerne i sentrum

Del

Statens vegvesen åpner opp for nytt digitalt samarbeid med eksterne parter, og NAF er først ute med å inngå avtale.

Med det nye Autosys setter Statens vegvesen brukerne i sentrum.
Med det nye Autosys setter Statens vegvesen brukerne i sentrum.

Autosysprosjektet til Statens vegvesen lanserer nå en helt ny løsning i Norge. Den nye funksjonen (API), åpner for at personer som ønsker å kjøpe/selge bruktbil kan gjøre dette uten å være innom Din side på vevesen.no, men i stedet gjøre det via en ekstern, tredje part. NAF er først ute til å få denne avtalen med Statens vegvesen, og lanserer en egen digital kjøpekontrakt på sine nettsider.

- Vi er veldig glade for å kunne lansere denne nye løsningen sammen med Statens vegvesen, hvor alt papirarbeidet er samlet digitalt på naf.no. NAF ønsker å bidra til at flere får en trygg og god bruktbilhandel. Dette tror vi er et viktig bidrag, sier Espen Andreassen, produkteier i NAF. 

Sammen med den digitale kjøpekontrakten kan kundene nå starte hele prosessen og fylle inn de obligatoriske dokumentene salgsmelding og omregistreringsskjema, på NAF sine nettsider. Sammenkoblingen av disse sentrale dokumentene på ett og samme sted er en betydelig forenkling for de rundt 500 000 som skal kjøpe eller selge bruktbil hvert år.

Statens vegvesen, som er opptatt av å dele data og være med på å skape verdiskapning i samfunnet, er fornøyde med dette samarbeidet.

- I prosjektet Autosys arbeider vi for å hente ut samfunnsøkonomiske gevinster for både samfunnet og Statens vegvesen, etter tydelige effektmål. Statens vegvesen er opptatt av at vi setter brukerne i sentrum gjennom involvering og utvikling av helhetlige løsninger. Det er samtidig viktig at løsningene styrker næringslivets konkurranseevne og øker produktiviteten i samfunnet i tråd med regjeringens føringer. Løsningen som NAF nå tar i bruk er et godt eksempel på at Statens vegvesen har lyktes med dette, sier Erik Johannessen, prosjektleder for Autosysprosjektet i Statens vegvesen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Med det nye Autosys setter Statens vegvesen brukerne i sentrum.
Med det nye Autosys setter Statens vegvesen brukerne i sentrum.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg saker fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Statens vegvesen

Statens vegvesen anmoder trafikkskolene om kun å bestille oppkjøring til kandidater som har gjennomført all obligatorisk opplæring15.1.2021 10:24:27 CETPressemelding

For å sikre en mest mulig hensiktsmessig tildeling og forutsigbarhet i videre bestilling, anmoder Statens vegvesen nå trafikkskolene om å bestille førerprøver utelukkende til kandidater som har gjennomført all obligatorisk opplæring. Dette gjelder for førerkort klasse B. Tiltaket innføres i samråd med bransjeorganisasjonene for trafikkopplæringen i Norge. -Vi mener dette vil gi en mer rettferdig fordeling av førerprøver, sier avdelingsdirektør Henning Harsem i Statens vegvesen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom