Stavanger Symfoniorkester

SSO og Janove Ottesen slipper «The Mute» album

Del

Musikken til stumteaterforestillingen «The Mute», av Christian Eriksen, Janove Ottesen og Stavanger Symfoniorkester, gis ut på alle digitale plattformer som instrumental symfoni fredag 8. november.

Janove Ottesen ved klaveret. Fotokreditering: Arne Bru Haug, Moxey
Janove Ottesen ved klaveret. Fotokreditering: Arne Bru Haug, Moxey

Dette er Ottesen sitt første symfoniske storverk som komponist og arrangør. Han er også solist på klaver gjennom utgivelsen. Janove Ottesen har hentet inspirasjon fra store klassiske komponister til moderne film- og populærmusikk som Radiohead og Tom Waits.

- Musikken er opprinnelig komponert og tilpasset stumteaterforestiling-formatet. I den sammenheng fungerer musikken som limet og stemmen som geleider publikum gjennom ni ulike scener som hver har et utgangspunkt, en hendelse og et utfall. Nå har vi tilpasset musikken til albumformatet hvilket betyr at musikken fremføres sammenhengende uten de «hullene» som var virkningsfulle live, men som ville vært rare på et album, forteller Janove om The Mute-albumet.

Albumet blir også gitt ut på CD og vinyl i anledning ettårsjubileumet til «The Mute» i mars 2020.

Forestillingen «The Mute» tok fire år å utvikle og ble en stor suksess i Stavanger konserthus våren 2019 med syv utsolgte forestillinger for 7000 publikummere. Stykket høstet gode kritikker og vant i tillegg to Heddapriser for «Årets Forestilling «og «Beste Scenografi» i 2019. De som ikke fikk forestillingen med seg i Stavanger, får en ny mulighet når «The Mute» settes opp i Oslo i Operaen, søndag 7 juni 2020, i anledning Heddadagene. To forestillinger er lagt ut og det er allerede få billetter igjen på begge.

Nøkkelord

Kontakter

Janove Ottesen
Mobil 922 21 055

Bilder

Janove Ottesen ved klaveret. Fotokreditering: Arne Bru Haug, Moxey
Janove Ottesen ved klaveret. Fotokreditering: Arne Bru Haug, Moxey
Last ned bilde
Cover The Mute album
Cover The Mute album
Last ned bilde

Lenker

Om Stavanger Symfoniorkester

Stavanger Symfoniorkester
Stavanger Symfoniorkester
Sandvigå 1
4007 Stavanger

+47 977 56 080https://sso.no

Stavanger Symfoniorkester (SSO) er et av Skandinavias mest fremgangsrike orkestre og har de senere årene hatt en betydelig kunstnerisk utvikling og stor publikumsøkning. Orkesteret skal være en nyskapende aktør for symfonisk musikk og har internasjonale ambisjoner. SSO øver og har sine konserter i Fartein Valen i Stavanger konserthus som er rangert som en av de beste akustiske salene i verden. Orkesteret har gjort en rekke innspillinger og vært på turné i bl. a. Japan, USA, Tyskland, Russland, Finland og Nederland. Orkesteret ble grunnlagt i 1938 og består av 85 musikere fra 21 ulike nasjoner. 

Følg pressemeldinger fra Stavanger Symfoniorkester

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stavanger Symfoniorkester på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stavanger Symfoniorkester

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom