Parat

Spontanaksjon i forkant av Stortingets spørretime

Del

Statsminister Erna Solberg vil onsdag være til stede i Stortingets spørretime. Det er varslet spørsmål om redningspakke til norsk luftfart og ansatte i Norwegian er samlet til en spontanaksjon utenfor Stortinget klokken 10.00.

Leder for kabinansatte i Norwegian, Rene-Charles Gustavsen, sier statsministeren nå får anledning til å komme på banen for å redde norsk luftfart.

– Det er kommet noe mer til luftfart i statsbudsjettet, men ikke på langt nær nok til å redde eksisterende infrastruktur og norske arbeidsplasser, sier Gustavsen.

Leder for pilotene i Norwegian, Alf Hansen, sier han er skuffet over at regjeringen så langt ikke har tatt alvoret innover seg. Han mener en kompensasjonsløsning, lik det øvrig næringsliv har fått, raskt må på plass.

– Sylvi Listhaug (Frp) har gitt lovnader om en redningspakke for luftfarten, Trygve Slagsvold Vedum (Sp) tar opp redningspakken i Stortingets spørretime og vi har hatt gode samtaler med Sverre Myrli (Ap). Når vi i tillegg har positive samtaler med Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) og Helge Orten i Høyre, gir det oss håp, sier Hansen.

Parat-leder, Unn Kristin Olsen, sier Parats uavhengighet til partipolitikken gir styrke i samtalene som nå foregår.

– Vi kan diskutere sak med alle partier på Stortinget, uten å ha partipolitiske bindinger. Det gjør at vi forhåpentlig kan samle et bredt flertall for å redde norsk luftfart i krise. Vi kjemper for at Widerøe, SAS og Norwegian skal overleve. Overlever disse flyselskapene har vi også gitt et godt bidrag til å redde tusenvis av småbedrifter og arbeidsplasser i distriktene, bedrifter og arbeidsplasser som er helt avhengig av et velfungerende transporttilbud, sier Olsen.


Informasjon til pressen:

Ansatte i Norwegian vil møte i arbeidsuniform og gul vest. Markeringen følger smittevernreglene i Oslo når det gjelder antall og avstand. Deltagerne vil også bære ansiktsmaske og det vil være oppnevnt smittevernsansvarlig.

Nøkkelord

Kontakter

Om Parat

Parat
Parat
Lakkegata 23
0187 Oslo

482 10 100http://www.parat.com

Følg pressemeldinger fra Parat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Parat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom