Opplysningskontoret for frukt og grønt

Spis deg utørst i varmen

Del

Det aller viktigste man gjør i varmen er selvsagt å drikke godt, og vann er den aller beste tørstedrikken. Rundt 20 prosent av væskeinntaket vårt kommer fra maten vi spiser, og det er nok ikke uten grunn at mange av oss har lyst på noe friskt og godt når det er varmt ute.

Tomat inneholder 94 prosent vann. Det er med andre ord ikke så rart at det smaker ekstra godt med gresk salat med store røde tomater og agurk.
Tomat inneholder 94 prosent vann. Det er med andre ord ikke så rart at det smaker ekstra godt med gresk salat med store røde tomater og agurk.

Inneholder mye vann

Poteter, frukt, salat, bær og grønnsaker har et høyt innhold av vann - mange har faktisk et vanninnhold på hele 80-90 prosent. I tillegg til å inneholde mye vann gir grønnsaker, frukt, poteter og bær fiber, forskjellige vitaminer og mineraler, forklarer Iselin Bogstrand Sagen, ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

- Fargerike måltider er både fristende, friskt og godt. Det er med andre ord mange grunner til å både kose seg med potetsalat, salater, grillede grønnsaker, frukt, jordbær og smoothie i sommer.

Spis agurken som en frukt

Som mange vet inneholder agurk hele 96 prosent vann.

- Jeg vil derfor oppfordre til å spise godt med agurk nå i sommervarmen, den passer perfekt i friske salater og som snacks. Skjær tykt av agurken og spis den som en frukt. Ha eventuelt litt dipp til. Tynne skiver på brødskiven er godt det - men den er skikkelig god å knaske på også, og da får man i seg mer væske.

Spis vannmelon og jordbær

Vannmelonen lever opp til sitt navn, den inneholder ca. 93 prosent vann. Like etter følger jordbær, med 91 prosent vann.

- Ikke rart det smaker så godt med vannmelon og jordbær i sommervarmen. De søte norske jordbærene er i sesong nå, og kan nytes med den beste samvittighet hele sommeren.

Tomat inneholder 94 prosent vann. Det er med andre ord ikke så rart at det smaker ekstra godt med gresk salat med store røde tomater og agurk.

God sommer!

Nøkkelord

Kontakter

Iselin Bogstrand SagenKommunikasjonsrådgiver/ernæringsfaglig rådgiver

Kommunikasjonsrådgiver med ernæringsfaglig kompetanse med ansvar for ekstern og intern kommunikasjon rundt temaer som omhandler kosthold og helse. Er opptatt av å formidle kunnskap om ernæring på en forståelig og inspirerende måte, og ikke minst spre matglede. Målet er 5 om dagen til hele befolkningen.

954 18 998iselin.sagen@frukt.no

Gerd ByermoenKommunikasjonssjef

Har ansvar for å tilrettelegge vår interne og eksterne kommunikasjon og er blant annet hovedkontakt for alle mediehenvendelser. Er opptatt av å formidle kunnskap om frukt og grønnsaker og ikke minst spre matglede.

952 83 171gerd.byermoen@frukt.no

Bilder

Tomat inneholder 94 prosent vann. Det er med andre ord ikke så rart at det smaker ekstra godt med gresk salat med store røde tomater og agurk.
Tomat inneholder 94 prosent vann. Det er med andre ord ikke så rart at det smaker ekstra godt med gresk salat med store røde tomater og agurk.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Nytt norsk jordbær har fått navn16.6.2020 14:49:21 CESTPressemelding

Neste år kommer en ny norsk sort jordbær på markedet – en sort det har tatt 13 år å dyrke frem. – Det er en fryd å nyte norske jordbær om sommeren, og jeg er overbevist om at det er mange jordbærprodusenter og jordbærspisere som nå blir fornøyde med en ny jordbærsort. Det nye bæret har forbedret smak og dyrkingsegenskaper. Med tanke på så mye glede som et nytt bær kan gi, må vi rett og slett kalle det for Lykke, sa landbruksminister Olaug Bollestad, som var en del av juryen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom