Spesialitetsmerkets yngste produsenter
-Vi har alltid visst at vi har et godt produkt. Dette viser at produktet er så godt at det gikk igjennom hos fagpersonene i fagjuryen også, smiler Lars Bergene i Oppegård Brus. Sammen med kameratene Fabian Mesgrahl og Andreas Barnholt Skuleberg startet han Oppegård Brus som en elevbedrift, og siden har brus-eventyret bare rullet for de hardtarbeidende ungdommene.
- Vi har lært mye, og fått erfaringer vi ikke kunne lært på noen annen måte, forteller Andreas. Og Fabian nikker; - Alt går ikke alltid helt etter planen. Vi har nok møtt på de fleste problem vi kunne ha møtt på, ler gutta.
Arbeidet med brusen synes de bare er gøy. - Kanskje med unntak av all bæringen, flirer Andreas. - Det får vi bare ta som trening, sier Lars. For de har planer om flere brusvarianter, i tillegg til de fire de allerede har, så det blir nok mange løft fremover også.
STOLT ORDFØRER
- Jeg har fulgt med på dere fra starten, forteller ordfører i Nordre Foll kommune, Hanne Opdan. Hun kunne stolt foreta overrekkelsen av Spesialitetsmerket til tre dyktige produsenter og gründere. - Dette er veldig stas! Det er ikke overraskende at dere blir lagt merke til, men dett merket viser at dere er i et veldig celebert selskap av produsenter, skryter Hanne Opdan.
Lovord kom det også fra Spesialitetsmerkets fagjury, ledet av ingen ringere enn den kjente kokken Harald Osa.
Her er noen av tilbakemeldingene på bringebærbrusen som Oppegård Brus kan ta med seg videre:
- God duft og kullsyre. Ryddig bringebærsmak, ikke for søt og ikke for syrlig. God!
- Brusen luktet svært bra.
- Smaken av bringebær og sommer. Fin naturlig farge og naturlig smak.
- Nydelig farge i glasset. Lukter godt av bringebær, frisk og ren duft av bær. Frisk i smaken, ikke for søt.
- Fin farge som sender assosiasjoner til bringebær. Tydelig og frisk lukt av bringebær.
- Dette er veldig moro! Vi jobber med å utvide smaksrepertoaret vår, aller helst med lokale råvarer. Det er viktig for oss å ha høy kvalitet på produktene, og være det lille ekstra til små individuelle utsalgssteder. Og det er nettopp det Spesialitetsmerket viser, sier de stolte gutta i Oppegård Brus.
Les gjerne mer om Oppegård Brus
https://oppegardbrus.no/
Nøkkelord
Kontakter
Petter BjørganStiftelsen Norsk Mat
Tel:93060905petter.bjorgan@norskmat.noOda ChristensenSenior kommunikasjonsrådgiverLokalmat
Oda jobber med lokalmat og merkeordningene Spesialitet og Nyt Norge.
Bilder
Om Stiftelsen Norsk Mat
Fakta om Spesialitet
Spesialitet er et offisielt norsk informasjonsmerke som tildeles lokalmat- og drikke. For å få merket må produktet være basert på gode norske råvarer, det må gjerne være laget etter lokale oppskrifter, og produktet må godkjennes av en fagjury med høy kompetanse.
Bak merkeordningen Spesialitet står Stiftelsen Norsk Mat, en uavhengig stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Det er i dag over 550 matprodukter i Norge som er godkjent for å bruke Spesialitetsmerket.
Les mer om Spesialitetsmerket
https://norskmat.no/no/spesialitet
Les mer om fagjuryen og hvem som sitter i den:
https://norskmat.no/no/spesialitet/artikler/hvem-sitter-i-spesialitet-juryen
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Disse fem kan vinne Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris20.10.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Årets finalister har alle gjort en ekstraordinær innsats for å løfte restaurant- og matfag i Norge. Fra lærebøker og lærlingearbeid til rekrutteringsprosjekter har disse kandidatene med faglig stolthet inspirert unge til å søke seg til faget. Nå kan du være med og avgjøre hvem som fortjener prisen!
Ekte håndverk gir Spesialitet til Grilstad og TIND19.9.2025 14:19:38 CEST | Pressemelding
På åpningsdagen av Matstreif på Youngstorget i Oslo fikk Grilstad og TIND tildelt det offisielle kvalitetsmerket Spesialitet for sitt produkt vellagret Coppaskinke.
Det regnet Spesialitet over Juviksild på Bergen matfestival7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
- Bak Juviksild står en familiebedrift med tre generasjoners erfaring og lidenskap for sild, sa landbruks- og matminster Nils Kristen Sandtrøen da han delte ut Spesialitet i regnet under Bergen matfestival.
Flytende kulturarv fra Skarbø Gard fikk Spesialitet7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
– Hos Skarbø Gard blir eplene foredlet til flytende kulturarv, sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under åpningen av Bergen Matfestival.
Smak av Finnskogen: Ebbas Matgleder hedret for Svedjerugkjeks1.9.2025 11:28:58 CEST | Pressemelding
På Smaka på Finnskogen lørdag 30. august ble Svedjerugkjeks fra Ebbas Matgleder tildelt Spesialitet – merkeordningen som viser vei til det beste av norsk lokalmat og -drikke.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom

