Stiftelsen Norsk MatStiftelsen Norsk Mat

Spesialitetsmerkets yngste produsenter

Del

De er ganske så unike, gründerne bak Oppegård Brus. Nå har de også mottatt Spesialitetsmerket, som viser hvor spesielt og i særklasse deres bringebærbrus er.

_Dere er i en liten celeber gruppe med Spesialitetsmerket, sa Ordfører Hanne Opdan under tildelingen av merket til Oppegård Brus.
_Dere er i en liten celeber gruppe med Spesialitetsmerket, sa Ordfører Hanne Opdan under tildelingen av merket til Oppegård Brus.

-Vi har alltid visst at vi har et godt produkt. Dette viser at produktet er så godt at det gikk igjennom hos fagpersonene i fagjuryen også, smiler Lars Bergene i Oppegård Brus. Sammen med kameratene Fabian Mesgrahl og Andreas Barnholt Skuleberg startet han Oppegård Brus som en elevbedrift, og siden har brus-eventyret bare rullet for de hardtarbeidende ungdommene. 
- Vi har lært mye, og fått erfaringer vi ikke kunne lært på noen annen måte, forteller Andreas. Og Fabian nikker; - Alt går ikke alltid helt etter planen. Vi har nok møtt på de fleste problem vi kunne ha møtt på, ler gutta. 
Arbeidet med brusen synes de bare er gøy. - Kanskje med unntak av all bæringen, flirer Andreas. - Det får vi bare ta som trening, sier Lars. For de har planer om flere brusvarianter, i tillegg til de fire de allerede har, så det blir nok mange løft fremover også.

STOLT ORDFØRER

- Jeg har fulgt med på dere fra starten, forteller ordfører i Nordre Foll kommune, Hanne Opdan. Hun kunne stolt foreta overrekkelsen av Spesialitetsmerket til tre dyktige produsenter og gründere. - Dette er veldig stas! Det er ikke overraskende at dere blir lagt merke til, men dett merket viser at dere er i et veldig celebert selskap av produsenter, skryter Hanne Opdan. 
Lovord kom det også fra Spesialitetsmerkets fagjury, ledet av ingen ringere enn den kjente kokken Harald Osa.
Her er noen av tilbakemeldingene på bringebærbrusen som Oppegård Brus kan ta med seg videre:

  • God duft og kullsyre. Ryddig bringebærsmak, ikke for søt og ikke for syrlig. God!
  • Brusen luktet svært bra.
  • Smaken av bringebær og sommer. Fin naturlig farge og naturlig smak. 
  • Nydelig farge i glasset. Lukter godt av bringebær, frisk og ren duft av bær. Frisk i smaken, ikke for søt. 
  • Fin farge som sender assosiasjoner til bringebær. Tydelig og frisk lukt av bringebær.

- Dette er veldig moro! Vi jobber med å utvide smaksrepertoaret vår, aller helst med lokale råvarer. Det er viktig for oss å ha høy kvalitet på produktene, og være det lille ekstra til små individuelle utsalgssteder. Og det er nettopp det Spesialitetsmerket viser, sier de stolte gutta i Oppegård Brus. 

Les gjerne mer om Oppegård Brus
https://oppegardbrus.no/

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

_Dere er i en liten celeber gruppe med Spesialitetsmerket, sa Ordfører Hanne Opdan under tildelingen av merket til Oppegård Brus.
_Dere er i en liten celeber gruppe med Spesialitetsmerket, sa Ordfører Hanne Opdan under tildelingen av merket til Oppegård Brus.
Last ned bilde
Andreas, Lars og Fabian er de dyktige unge produsentene bak Oppegård Brus
Andreas, Lars og Fabian er de dyktige unge produsentene bak Oppegård Brus
Last ned bilde
Ordfører Hanna Opdan var mektig stolt da hun kunne tildele Spesialitetsmerket til Oppegård Brus
Ordfører Hanna Opdan var mektig stolt da hun kunne tildele Spesialitetsmerket til Oppegård Brus
Last ned bilde

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Fakta om Spesialitet

Spesialitet er et offisielt norsk informasjonsmerke som tildeles lokalmat- og drikke. For å få merket må produktet være basert på gode norske råvarer, det må gjerne være laget etter lokale oppskrifter, og produktet må godkjennes av en fagjury med høy kompetanse.

Bak merkeordningen Spesialitet står Stiftelsen Norsk Mat, en uavhengig stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Det er i dag over 550 matprodukter i Norge som er godkjent for å bruke Spesialitetsmerket.

Les mer om Spesialitetsmerket

https://norskmat.no/no/spesialitet

Les mer om fagjuryen og hvem som sitter i den:

https://norskmat.no/no/spesialitet/artikler/hvem-sitter-i-spesialitet-juryen

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom