Norges Curlingforbund

Søsknene Maia og Magnus Ramsfjell skal representere Norge i mixed doubles-VM i Geneve

Del

23 - 30 april skal søskenparet Maia (22) og Magnus Ramsfjell (24) til Geneve for å spille VM i mixed doubles.

Søsknene Maia og Magnus Ramsfjell skal representere Norge i mixed doubles-VM i Geneve. Foto: Privat.
Søsknene Maia og Magnus Ramsfjell skal representere Norge i mixed doubles-VM i Geneve. Foto: Privat.

Søskenparet Maia og Magnus Ramsfjell stakk av med seieren i VM-kvalifiseringsturneringen og vant dermed også VM-plassen. 

-Maia og Magnus har hatt en fin sesong i år. De har vunnet tre av turneringene de har spilt så langt i år, sier sportssjef og generalsekretær i Norges Curlingforbund Pål Trulsen. 

I tillegg til VM-kvalifiseringen, har Maia og Magnus også gått seirende ut av Gefle Mixed Doubles Cup i Sverige og Norway Open Mixed Doubles på Stange.  

Mange nye lag i VM  

Norges Curlingforbund har som policy å ikke sende OL-lag til VM samme år. 

-Årsaken er at vi ønsker at flere lag skal få mesterskap erfaring og vi utnytter anledningen i mesterskap som ikke teller for OL-poeng. Derfor var ikke Skaslien/Nedregotten kvalifisert til å delta i årets VM, forklarer Trulsen. 

Mange andre nasjoner har samme policy og sender andre lag til VM. 

-I år er det ingen soleklare favoritter da mange nasjoner sender et annet lag enn de som var i OL, sier han. 

 Gøy å spille på lag med lillesøsteren 

Maia og Magnus Ramsfjell er barn av den triple verdensmesteren Eigil Ramsfjell. Magnus synes det er gøy å spille på samme lag som lillesøster Maia. 

-Det er gøy å spille med Maia! Jeg tror vi har en fordel av å kjenne hverandre veldig godt, og trenger derfor ikke å opprettholde en fasade for hverandre på isen. Det er også enkelt å slappe av på og av isen, som er viktig gjennom en lang VM-uke, sier han. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Søsknene Maia og Magnus Ramsfjell skal representere Norge i mixed doubles-VM i Geneve. Foto: Privat.
Søsknene Maia og Magnus Ramsfjell skal representere Norge i mixed doubles-VM i Geneve. Foto: Privat.
Last ned bilde

Lenker

Om Norges Curlingforbund

Norges Curlingforbund
Sognsveien 73
0840 Oslo

21 02 98 00

Norges Curlingforbund ble startet i 1957 og består i dag av om lag 30 klubber og 4000 medlemmer. I Norge er curlingen utbredt fra Kristiansand i sør til Trondheim i nord, og fra Halden i øst til Haugesund og Bergen i vest. De siste 16 årene etter OL i Salt Lake har vi fått nye anlegg i Stavangerregionen, Kristiansund, Hedmarken, Trondheim, Kristiansand, Lillehammer og Haugesund (ila. 2018).

Selv om norsk curling er liten i medlemsantall internasjonalt har vi gode resultater historisk sett. I VM-sammenheng har vi fire gull for herrer og to gull for damer, i EM har vi fem og to. Vi har også et godt etablert rullestollandslag som er regjerende verdensmestere og som har deltar i PL i PyeongChang.

Norges Curlingforbund jobber med å fremme curlingidretten i både bredde og topp i alle aldre, hos alle kjønn og hos både funksjonshemmede og funksjonsfriske. Medlemsmassen vår reflekterer i dag dette, med yngste utøvere som er under ti og våre eldste er over 90 år. Curling er en idrett for livet.

Følg pressemeldinger fra Norges Curlingforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Curlingforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Curlingforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom