Sony Music Norway

Sony-stipendet 2021

Del

Årets stipend gjøres om til et "plasterlapp-stipend" i håp om å hjelpe noen, litt, i en vanskelig pandemi-hverdag.

Sony-stipendet 2021er endret for å reflektere en bransje som er ekstremt hardt rammet av smittevernstiltak
Sony-stipendet 2021er endret for å reflektere en bransje som er ekstremt hardt rammet av smittevernstiltak

Året som har gått har vært ekstraordinært, og for langt på vei de fleste i norsk musikkbransje har det vært utrolig tøft.

Planen var at Sony-stipendet for 2021 skulle favne om en av selskapets fanesaker, men faktum er at hele bransjen blør. 
Inntektssvikt over lang tid og en usikker fremtid rammer alle ledd i næringen vår. 
Musikere selger instrumentene sine for å betale husleie, folk står arbeidsløse og rådløse og det vi oppfattet som solide institusjoner i bransjen vakler.

Så da gjør vi om stipendet slik at det i år blir et «plasterlapp-stipend».

I 2021 økes stipendet til 25.000, men deles deretter på fem.
Det vil si at 5 personer mottar 5.000 hver som kan brukes der det oppleves som mest nødvendig.

Vi vet at 5.000 ikke på langt nær er nok til å redde noen fra krisen, men kanskje kan det brukes til å betale en regning som ellers ville gått til inkasso?

I år er det ingen andre krav enn at man, i kraft av å jobbe i norsk musikkbransje i en eller annen kapasitet, lider økonomisk som resultat av restriksjonene som er innført.

Det er ikke nødvendig med en lang og utleverende søknad, kun en svært kort situasjonsbeskrivelse.
Eksempeltekst:
Jeg heter x og spiller/gjør x for blant annet artist x, artist x og artist x. På grunn av kanselleringer og utsettelser av turnéer har jeg stått uten inntekt i ett år.
Jeg heter x og jobber deltid for konsertarrangør x og deltid i baren på konsertsted y, jeg er permittert fra begge jobber og får begrenset støtte fra NAV.
 

Det er ikke ønskelig å måle utfordringer mot utfordringer, så vi legger alle navn i den metaforiske hatten og trekker ut de fem som hver vil motta sin andel av stipendet.

Det er fullt mulig å be om å få være anonym.
Det vil kun være mulig med én tellende nominasjon per person, så man øker ikke vinnersjansen sin ved å sende inn flere nominasjoner.

Merk, du må enten kunne fakturere som foretak eller levere skattekort som privatperson dersom du blir trukket ut som mottaker.

Nominasjoner sendes på e-post til elisabeth.riksen@sonymusic.com 
Vennligst skriv «Sony-stipendet 2021» i emnefeltet.

Frist for nominasjon er fredag 16. april, og vinnerne vil bli kåret innen utgangen av samme måned.

Sony Music Norway lanserte Sony-stipendet i 2019, med fokus på kvinner i norsk musikkindustri. I 2020 var fokus på ungdom under 20 år med målsetning om å jobbe i norsk musikkbransje. 
Det er et årlig stipend med ulike musikkrelaterte fanesaker hvor blant annet inkludering, likeverd, mangfold, mental helse, ungdom og miljø er i fokus. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Sony-stipendet 2021er endret for å reflektere en bransje som er ekstremt hardt rammet av smittevernstiltak
Sony-stipendet 2021er endret for å reflektere en bransje som er ekstremt hardt rammet av smittevernstiltak
Last ned bilde

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom