Story House Egmont

Sommerles – endelig i bokform!

Del

Over hundre tusen barn er med på sommerens digitale leseutfordring: Sommerles.no. For første gang er to av de populære historiene fra Sommerles samlet i bokform!

Sommerles-boka samler to av de populære historiene fra Sommerles.no
Sommerles-boka samler to av de populære historiene fra Sommerles.no

– Jeg liker tanken på at Sommerles-fortellingen både underholder og gir en masse eventyrinnpakket kunnskap om verden vi lever i, sier forfatter av Sommerles-historiene, Mari Moen Holsve. 

Helt siden 2014 har hun forfattet de populære Sommerles-historiene som handler om Astrid og Asbjørn. To barn som ender opp i gudekongen Odins tjeneste, og fra hans kongedømme må de gang på gang redde verden fra lumske skurker.

– Mange av sommerleserne har fått et sterkt forhold til Asbjørn og Astrid og vil gjerne se dem gjøre nye ting, forteller Moen Holsve.

Hundre tusen barn deltar
Sommerles.no er en nasjonal lesekampanje for alle barn fra første- til sjuendeklasse. Hver sommer registrerer over hundre tusen barn seg på nettsiden deres og legger inn bøker de har lest. Og hver mandag i løpet av sommeren får barna et nytt kapittel i Sommerles-historiene om Asbjørn og Astrid. Men etter sommeren forsvinner disse historiene. 

– Derfor synes vi i Egmont at det var på tide å samle de populære Sommerles-historiene i bokform, slik at barna kan kose seg med Astrids og Asbjørns eventyr hele året, sier redaktør i Egmont, Tonje Tornes.

Reiser i tid og rom
I de to historiene i Sommerles-boka sendes først Asbjørn og Astrid tilbake i tid, hvor de møter faktiske historiske personer i deres samtid, som Sokrates og Edvard Munch. Mens i den andre historien reiser de både i tid, for å møte kjente personer som Tycho Brahe og Stephen Hawking, og helt ut i verdensrommet for å se ting som kometer og Mars-roveren.

Møter mange lesere
Mari Moen Holsve er med på mange Sommerles-fester og møter lesende barn over hele landet. 

– Jeg er på mange Sommerles-avslutningsfester hvert år og det er alltid like gøy. En del barn gir meg til og med superkule forslag til hva de syns skal skje i senere fortellinger. Ofte opplever jeg å fortelle fra historien og vise bilder, og så er det barn som rekker hånda i været for å korrigere meg eller entusiastisk dele enda mer informasjon om temaet fra årets fortelling, forteller Moen Holsve.  

Hun har skrevet Sommerles-historiene siden 2014. Og opprinnelseshistorien til Asbjørn og Astrid var klar i 2015. Siden den gang har Sommerles-kampanjen vokst fra sitt utspring i Vestfold fylkesbibliotek til å bli et landsomfattende leseprosjekt som virkelig motiverer barn til å lese. 

– De to siste årene har vår populære Nordlys-bokserie toppet lesestatistikkene på Sommerles.no. Dette tolker vi som et tydelig signal på at tegneserier er perfekt lektyre for å skape leselyst, sier Tornes fra Egmont, som håper på sikt at også Sommerles-boka vil komme høyt opp på Sommerles.no sin lesestatistikk. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Sommerles-boka samler to av de populære historiene fra Sommerles.no
Sommerles-boka samler to av de populære historiene fra Sommerles.no
Last ned bilde
Den prisbelønte forfatteren Mari Moen Holsve er pennen bak Sommerles-boka. Foto: Taran L Bjørnstad
Den prisbelønte forfatteren Mari Moen Holsve er pennen bak Sommerles-boka. Foto: Taran L Bjørnstad
Last ned bilde

Lenker

Om Story House Egmont

Story House Egmont
Story House Egmont
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmont.no

Story House Egmont er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Story House er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra Story House Egmont

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Story House Egmont på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Story House Egmont

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom