Bonnier Norsk Forlag

Solgt til 30 land: Zentropa lager flere filmer

Del
Bøkene er internasjonale bestselgere, og nå skriver Katrine Engberg om sin jødiske families flukt fra nazistene.
Katrine Engberg gjester Oslo 14. mars. Foto: Bonnier Norsk Forlag.
Katrine Engberg gjester Oslo 14. mars. Foto: Bonnier Norsk Forlag.

Filmselskapet Zentropa har kjøpt rettighetene til Katrine Engbergs nye serie, som åpner med krimromanen «Det brennende bladet». Den lanseres 10. mars. Det blir mellom tre og fem filmer som produseres av Peter Aalbæk.

-At se min egen familiehistorie omskrevet til filmmanuskript og spillet af skuespillere var en vild tanke. Jeg kunne ikke forestille mig at overlade det til andre end Aalbæk, sier Engberg. Les mer her.

Strålende kritikk i Norge og resten av verden

Katrine Engbergs bøker er svært populære, og er solgt til 30 land. Her i Norge har hun høstet gode kritikker, og i 2021 var hun den eneste utenlandske krimforfatteren som lå på betsselgertoppen over krim i Norge. I ett helt år lå hun på bestselgerlistene. 

Også i USA har mottagelsen vært strålende, og hun har ligget på bestselgerlistene i Danmark, USA, Tyskland, Canada og Sverige, i tillegg til Norge. 

Farens flukt fra nazistene

«Det brennende bladet» åpner med at etterforskningen av et gammelt drap på en kulturjournalist gjenopptas. Engberg bruker sin fars historie som et historisk underlag: Faren, som var jødisk, flyktet fra Danmark i mors liv under andre verdenskrig. 

Romanideen tok form da hun fikk se en svensk politirapport fra 1943, som beskrev hvordan besteforeldrene rømte til Sverige i bunnen av en gammel fiskebåt med to barn. 

Vil gjøre sin far stolt

Engbergs foreldre var begge ivrige lesere, men faren hennes døde før hun fikk fullført sin første roman. Sorgen over ham fikk henne til å begynne å skrive for alvor. I dag skulle hun ønske at han fikk lese bøkene hennes og se hvor stolt hun er av familiens historie. 

Møt Engberg i Oslo

Katrine Engberg gjester Oslo den 14. mars, og vil bli å møte på Krimkammeret på Grünerløkka. Se mer her.

Det vil være mulig å intervjue forfatteren under besøket. 

Om forfatteren

Katrine Engberg (f.1975) har tidligere jobbet som danser, koreograf og teaterinstruktør. I 2017 debuterte hun som forfatter med «Krokodillevokteren». En debut som tok Danmark med storm. Hun ble nominert til årets debutant og årets forfatter av flere aviser.

Ta kontakt for anmeldereksemplar eller intervju. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Katrine Engberg gjester Oslo 14. mars. Foto: Bonnier Norsk Forlag.
Katrine Engberg gjester Oslo 14. mars. Foto: Bonnier Norsk Forlag.
Last ned bilde
"Det brennende bladet" lanseres 10. mars!
"Det brennende bladet" lanseres 10. mars!
Last ned bilde

Om Bonnier Norsk Forlag

Bonnier Norsk Forlag
Bonnier Norsk Forlag
Postboks 7133, St.Olavs plass
0130 Oslo

92629873https://bonnierforlag.no

Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom