NAF

Slutt å kjøre barna til fritidsaktiviteter dersom du gjør det av sikkerhetshensyn

Del

Færre barn og unge sykler nå enn på nittitallet viser en undersøkelse fra Urbanet Analyse. - Dette er nedslående tall, mener kommunikasjonssjef i NAF, Inger Elisabeth Sagedal. - Vi voksne må skjerpe oss og oppfordre til mer sykling. Det er viktig for opplæringen av fremtidens trafikanter samtidig som det er effektivt og bra for helsen, sier hun.

Sykkel er effektivt og miljøvennlig (Foto: NAF)
Sykkel er effektivt og miljøvennlig (Foto: NAF)

Årsaken til at langt færre barn og unge sykler til og fra fritidsaktiviteter nå enn på 1990-tallet, er nok sammensatt. Følelsen av at det er tryggere å kjøre bil, spiller inn, og mange tror at bilen er det mest effektive i en hektisk hverdag. Men i nærmiljøet er det få transportmidler som kan konkurrere med sykkelen.

- Voksne bør heller fremstå som gode forbilder og ta sykkelen sammen med barna i starten. Når podene blir store nok og trygge i trafikken, kan de sykle på egenhånd, mener Sagedal.

Samtidig er det viktig for barn å lære seg å ferdes trygt i trafikken. Det gjør man gjennom læring fra tidlig alder. Derfor har NAF et opplegg for barn i alderen 10 til 12 år som gir god opplæring i å ferdes sikkert på sykkel.

- Vi mener det er viktig å lære opp fremtidens trafikanter. I tillegg til å lære seg regler og ferdigheter på sykkel, vil mange få smaken på å sykle. Det er bra for alle, sier Inger Elisabeth Sagedal.

Den samme undersøkelsen viser også at færre voksne bruker sykkelen til transport, men ser på sykling som en treningsform. Undersøkelsen viser endringene fra 1992 til 2014.

- Med et eksploderende salg av elsykler, ser det ut til at flere har kommet seg opp på sykkelsetet de siste årene. Elsykkelen gjør byen flatere, avslutter Inger Elisabeth Sagedal.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Sykkel er effektivt og miljøvennlig (Foto: NAF)
Sykkel er effektivt og miljøvennlig (Foto: NAF)
Last ned bilde

Om NAF

NAF
NAF
Skippergata 4
0152 Oslo

23 21 31 00http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med nærmere 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 68 lokalavdelinger, 450 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg pressemeldinger fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NAF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom