Sony Music Norway

Slopes med hyllest til kjærligheten

Del

For bare litt over en måned siden tok Slopes oss med til et øyeblikk en sensommernatt i Oslo, hvor han innså at et forhold gikk mot slutten og at man av og til er nødt til å la noen gå, selv om det gjør vondt. «Sometimes» var årets første låt ut fra Dag Holtan-Hartwig, halvparten av den multiplatinum-streamede produsentduoen Skinny Days, og fredag 24. juni følger han opp med «I Wouldn’t Be Much».

Låta er en hyllest til kjærligheten og var i utgangspunktet en idé fra hans gode venn og Skinny Days-partner, Halvor Folstad. 

«Min partner in crime, Halvor Folstad, bestemte seg etter 13 år for å skrive en kjærlighetssang til kjæresten sin. Litt flau viste han meg et forslag til refrenget, og jeg kicket umiddelbart på det, det slo liksom rett i hjertet. Jeg spurte med en gang om vi kunne skrive den ferdig sammen, og om jeg kunne få lov til å spille den inn som Slopes, noe han sa ja til. Det er jo litt merkelig, kanskje, at når jeg synger «I Wouldn’t Be Much», så synger jeg på en måte til kjæresten til kompisen min. Men altså, hvem bryr seg, jeg digger jo sangen!» - Slopes

Vi finner essensen av Slopes i skjæringspunktet mellom melankoli, håp og hjertesorg. Siden debutlåten «Prove Them Wrong», som kom i april 2021 og lå hele 35 uker på spillelistene til P3, har han han sluppet låtene «The Sun Also Rises», «Tears» og seneste «Sometimes». 

Slopes har en teft for å fange og sette ord på mellommenneskelige relasjoner og komplekse følelser. Legg til de atmosfæriske produksjonene – som halvparten av Skinny Days har han allerede godt over en milliard streams i sekken og jobbet med blant annet Alan Walker, Ava Max, Winona Oak og Jonas Blue – og det du får er singer-songwriter-pop med et organisk band-sound som uanstrengt blander melankolske følelser av ødelagte kjærlighetsforhold med et oppløftende håp om mer bekymringsløse dager. 

«I Wouldn’t Be Much» er ute fredag 24. juni. 

__________________________________________________

Slopes ble til da Dag dro til LA på jakt etter en ny start. Et forhold hadde tatt slutt, og muligheten lå åpen for å prøve seg i popmusikkens nådeløse hjemby. Til tross for store forhåpninger om gode sessions og viktige møter, endte han opp med å tilbringe mye tid alene i en leilighet, med kun sine egne tanker til selskap. I denne monotone melankolien skrev Dag en samling sanger han ikke greide å gi fra seg. Hvis de skulle ut, var det kun én person som kunne fremføre dem – ham selv.

Slopes er signert til både Sony Music Norway og Warner Music Germany, og har blitt godt mottatt begge steder. I sistnevnte land har han hatt gode plasseringer på Spotify sin nasjonale topp 50-liste. Før sommeren i fjor gjestet han P3 Live hvor han i tillegg til sin egne «Prove Them Wrong» covret Joel Corry sin «Head & Heart». Han har også blitt intervjuet av blant annet Wonderland Magazine.

Kontakter

Bilder

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom