Grønt Fokus

Slik varer sommeren lenger

Del

Norsk klima tvinger oss i hus, men slik trenger det egentlig ikke å være.

Du kan forlenge sommeren med hagestue.
Du kan forlenge sommeren med hagestue.

De fleste av oss trekker inn fra hagen når ullgenseren ikke lenger holder kulda ute, men en enkel hagestue eller vinterhage forlenger sommeren med mange måneder.

- Vi nordmenn har simpelthen akseptert at vi må inn straks trosten trekker sørover. Slik er det ikke lenger. Isolerglass har hatt en rivende teknologiutvikling, og nå kan du nyte høsten i en hagestue, sier Thore Fossheim, markedskoordinator i Grønt Fokus.

Norge er det landet i Europa som pusser opp mest hjemme, og mye kan forklares av et klima som tvinger oss inn. Mange glemmer at det også er mulig å heller investere i å bli ute.

-Vi legger store verdier inn i boligen, men mange glemmer potensialet som ligger i å la uteområdet vare lenger. For prisen av et rimelig kjøkken kan du få en flunkende ny hagestue. Kjøper du en hagestue med ferdig kappet reisverk, kan du i tillegg montere den selv, og spare penger på håndverkeren, sier Fossheim, og fortsetter: hagestuer og vinterhager er i tillegg en langsiktig investering som også øker verdien og attraktiviteten til boligen.

Bedre glass gir lengre sommer

Det er utvikling i isolerglass som har gjort hagestuen og vinterhagen mulig for mange. Tekniske forskrifter og energiøkonomisering har drevet frem stadig bedre vinduer og rimeligere isolerglass.

- Går du bare tilbake til midten av nitti-tallet så var isolasjonsevnen til vanlige vinduer under halvparten av det vi har som standard i dag. Hagestuer har stort sett glassfasader og det er den rivende utvikling i isolerglass som har gjort hagestuer tilgjengelig for folk flest, forklarer Fossheim.

Utvikling av U-verdi for vinduer

U-verdi

Passivhus (NS 3700)

0,8

Nye forskrifter 2007

1,2

Byggeforskriftene 1997

1,6

Byggeforskriftene 1987

2,4

Byggeforskriftene 60-70-tallet

2,6

Byggeforskriftene 40-tallet

2,8

U-verdi: U-verdien angir hvor god varmeisolasjonen i vinduet er. Tabellen viser hvilke minstekrav og anbefalinger som byggeforskriftene har stilt til U-verdi. Jo lavere U-verdi, desto bedre varmeisolering.

Rekordsalg av hagestuer

Lav rente og mye tid hjemme har gitt rekordsalg av hagestuer og vinterhager.

- Mange har lagt ferien, og feriepengene, i hagestuen de siste årene. Med begrensede reisemuligheter har mange utforsket mulighetene hjemme. I tillegg er det slik med hagestuer at de formerer seg. Når én har fått hagestue så oppdager flere i omgangskretsen hvilket fantastisk rom dette er, og bygger sin egen. Den roen du finner i en hagestue er helt unik, konstaterer Fossheim.

Grønt Fokus rapporterer en omsetningsvekst på hele 65 prosent siste to årene.

Grønt Fokus 5 tips for å finne den perfekte hagestuen:

  • Spør hele familien hva de ønsker å gjøre i hagestuen.
  • Klipp og lim sammen ulike inspirasjonsbilder eller utklipp fra f.eks aviser og magasiner.
  • Skissér opp hagestuen på rutepapir og tegn opp med penner og fargestifter på papiret.
  • Mål opp inne og gjør en plantegning i virkelig skala med teip på gulvet hjemme.
  • Mål opp ute på tomten der hagestuen skal stå, og legg ut steiner eller pinner som blir hagestuens vegger. Sett opp ekte krukker og møbler for virkelig å få en følelse av hvor stor plass du trenger.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Du kan forlenge sommeren med hagestue.
Du kan forlenge sommeren med hagestue.
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

Om Grønt Fokus

Grønt Fokus
Grønt Fokus
Mjåvannsvegen 54
4628 Kristiansand

https://www.grontfokus.no/

Grønt Fokus har gjort den norske sommeren lenger gjennom 30 år med drivhus, hagestuer, vinterhager, og utstyr til hjem og hage. Selskapet setter kunderelasjonen først og vektlegger tilgjengelig kundeservice og rådgiving med egne eksperter og et bredt sortiment av standardiserte varer av høy kvalitet til en lav pris, ofte under eget merke. Produktene er testet for norske forhold og flere har fått kvalitetsstempelet «P-merke», som er et stempel fra Sveriges Tekniske Forskningsinstitutt. Grønt Fokus selger produkter i hovedsak gjennom en profesjonell nettside, som vektlegger råd, veiledning og transparente priser. Grønt Fokus har i tillegg utstillingsbutikker i Oslo, Stavanger, Bergen og Kristiansand (HK). Grønt Fokus er eid av Skånska Byggvaror, og er en del av Byggmax Group.

Følg pressemeldinger fra Grønt Fokus

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Grønt Fokus på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grønt Fokus

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom