Virke

Slik sikrer dagligvarebransjen en trygg påskehandel

Del

Påsken er en tid for god mat, også når den feires hjemme i stedet for på hytten. Dagligvarebransjen har lagt til rette for gode smitteverntiltak, slik at det er trygt å handle påskematen.

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.

− De ansatte i dagligvarebutikkene har jobbet svært hardt den siste tiden, og fortjener avslappende påskedager med familien sin. Et godt smittevernregime kan opprettholdes uten å utvide åpningstider og areal i påsken. Også av hensyn til de ansatte, anbefaler Virke dagligvare at butikkene ikke søker om utvidete åpningstider i påsken, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare. 

Smitteverntiltak er prioritert høyt, og dagligvarebransjen følger påleggene fra myndighetene. Det innebærer alt fra strenge hygienetiltak, informasjon til kunder om hvilke smitteverngrep de selv bør ta når de handler, og tiltak for å sikre at folk ikke står for tett i kø.                                

− Vi forventer en annerledes påskehandel i år. Dels får vi ikke den store utfartshandelen, som vanligvis skjer når folk gjør seg klare til å reise på hytten. I tillegg jobber mange hjemmefra. Derfor anbefaler vi kundene å planlegge påskehandelen godt, inklusiv til dagene før påske. Det gjør det lettere å sikre at kundene ikke står for tett i dagligvarebutikkene, fortsetter Størksen.

Dagligvarebransjen har allerede slått fast at det ikke kan være mer enn 8 personer samtidig i de minste butikkene. I tillegg settes det i verk en rekke andre tiltak for at folk skal holde nok avstand til hverandre.

− Flere av butikkene vil ha handleverter til stede under de travleste periodene. Handlevertene vil bidra både til at folk føler seg velkommen, og at det ikke er for mange i butikken til enhver tid. Samtidig har mange butikker hengt opp plakater med informasjon til kundene, og flere har avstandsmarkører på gulvet, for å minne kundene om å ikke komme nærmere andre enn en meter. I tillegg har mange satt opp plexiglass foran kassene, for å beskytte ansatte, sier Størksen.

− Påsken er en høytid der god mat og drikke er i fokus. Smitteverntiltak og trygghet er høyt prioritert, slik at påskehandelen kan skje trygt for kunder og ansatte, avslutter Størksen.

Kontakter

Bilder

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen i Norge, og representerer over 24 000 virksomheter. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom