Just Eat

Slik har korona endret våre spisevaner

Del
Tall fra Just Eat viser at nordmenn har endret spisevanene sine etter at Norge stengte ned 12. mars. – Før hentet vi takeaway for å kose oss litt ekstra i helgen. Nå bestiller vi lunsjen og middagen kjørt hjem i hverdagen for å få tiden til å strekke til, sier Odd Stian Gullhav i Just Eat i Norge.
Illustrasjonsfoto: iStock
Illustrasjonsfoto: iStock

Takeaway-tjenesten, som samarbeider med over 700 restauranter i Norge, tror at det blir varige endringer i spisevanene våre.

 – Flere av restaurantene melder at lunsj er blitt det viktigste takeaway-måltidet under korona-krisen, mens sen kveldslevering og nattmat uteblir. Mandager er ukedagen med størst økning i takeaway, sier Odd Stian Gullhav, salgssjef i Just Eat i Norge.

Han forteller at det også har vært en økning i andelen som velger å få maten levert på døra framfor å hente den selv. 

– Endringene viser at folk holder seg mer hjemme enn før, og at tiden for mange ikke strekker til. Dermed har måltidsmønstrene endret seg, sier Gullhav. 

– I helgen ser vi at bestillingene er sentrert rundt klokken 18, noe som er tidligere enn før krisen inntraff. Vi tror dette kommer av at folk er mer hjemme. I tillegg er det slutt på å spise takeaway før de skal ut på byen, sier Gullhav.

Spår mer kontinentale vaner

Gullhav tror at vi kommer til å videreføre de mer kontinentale vanene når vi først har begynt å bruke takeeaway som en hverdagsløsning til lunsj eller middag.

– Vi vet at det skal mye til før matvanene endres, men det er nettopp det som har skjedd i denne perioden, sier Gullhav.

– Selv om mye går tilbake til normalen etter krisen, tror vi at flere vil gjøre som i USA og bestille mer takeaway i hverdagen også framover. Når folk blir påvirket at ytre hendelser som denne krisen, tror vi at dette bidrar til en varig endring i spisemønstrene våre, sier Gullhav.

Indisk øker mest

Just Eat ser at det er spesielt ett kjøkken som utmerker seg i denne perioden.

– Indisk ser ut til å ha blitt den store familiefavoritten under koronakrisen. Pizza og italiensk mat, som alltid har vært på topp i Norge, har en liten tilbakegang i popularitet. Dette er ikke noe som er nytt akkurat under korona, men en tendens vi har sett over lengre tid, sier Gullhav.

Nøkkelord

Bilder

Illustrasjonsfoto: iStock
Illustrasjonsfoto: iStock
Last ned bilde
Odd Stian Gullhav melder om nye spisevaner under koronakrisen. Foto: Katrine Lunke/Apeland.
Odd Stian Gullhav melder om nye spisevaner under koronakrisen. Foto: Katrine Lunke/Apeland.
Last ned bilde

Om Just Eat

Just Eat Norge er en del av verdens største takeaway-selskap utenfor Kina, Just Eat Takeaway.com. Selskapet er til stede i 24 land. I Norge samarbeider Just Eat med nærmere 1000 restauranter om bestilling og henting eller hjemkjøring av mat. 

Følg pressemeldinger fra Just Eat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Just Eat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Just Eat

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye