BAMA

Slik forebygger du høstens forkjølelse

Del

I høst kan forkjølelse medføre at mange må holde seg hjemme fra skole og jobb. Derfor kan det føles ekstra viktig å slippe unna snufsingen akkurat nå.

Og heftig snufsing kan forebygges, med god hygiene, sunt kosthold, nok søvn, fysisk aktivitet og riktig påkledning, sier Lise Brandstadmoen, klinisk ernæringsfysiolog i BAMA . 

Med det understreker Brandstadmoen viktigheten av å ta vare på kroppen, så den kan takle et forkjølelsesvirus på best mulig måte.   

Frukt og grønt 

Et sunt kosthold, som inkluderer “5 om dagen”, påvirker kroppens immunforsvar. Dette er fordi ulike frukt og grønnsaker inneholder vitamin C, folat, vitamin B6 og vitamin A, som alle har betydning for immunforsvaret, ifølge Brandstadmoen.   

– I tillegg bidrar noen av disse næringsstoffene også til å gjøre deg mindre trøtt og sliten, noe som kan være fint å slippe unna nå i høstmørket, sier hun.  

Kosttilskudd eller mat?  

Næringsstoffene som ernæringsfysiologen snakker om får du fra helt vanlige frukter, grønnsaker og bær.  

For å dekke det daglige anbefalte inntaket av vitamin C, kan du for eksempel spise en halv rød paprika eller fem blomkålbuketter. Spiser du to gulrøtter har du dekket hele dagens behov for vitamin A. Det er med andre ord helt overkommelig å få i seg nok vitaminer ved å spise vanlig mat, ifølge Brandstadmoen.  

Sjekk denne listen – disse matvarene er viktige for immunforsvaret:  

  • Grønnkål; vitamin C, folat, vitamin B6 og vitamin A 
  • Rød paprika; vitamin A og vitamin C og B6 
  • Brokkoli; vitamin C og folat 
  • Blomkål; vitamin C og folat 
  • Jordbær; vitamin C, folat 
  • Kiwi; vitamin C folat 
  • Gulrot; vitamin A 
  • Hodekål; vitamin C 
  • Ananas; vitamin C  

*Som en del av et sunt kosthold og en aktiv livsstil bidrar vitamin C, folat, vitamin B6 og vitamin A til et normalt immunforsvar, mens vitamin C, vitamin B6, folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. 

Kontakter

Bilder

Om BAMA

BAMA
BAMA
Nedre Kalbakkvei 40
1081 Oslo

22 88 05 00http://www.bama.no

BAMA Gruppen AS er det ledende selskapet i Norge innen fersk frukt, bær, grønnsaker, salater og poteter. Vi opererer også innen andre ferske produkter som blomster og planter, drikker og påsmurte produkter. BAMA håndterer årlig over 500 000 tonn ferske produkter fra 1400 leverandører i 85 land på alle kontinenter.

Følg saker fra BAMA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra BAMA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra BAMA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom