NAF

Slik får du isfri bil uten motorvarmer

Del

De fleste av oss skrur på motoren og setter varmeanlegget på høyeste nivå når vi kommer til vår nedisete bil om morgenen. - Det er lurt å ikke skru på maksimal varme med en gang. Da tar det lenger tid å varme opp kjølevannet i bilen, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Enkle triks gjør at du kommer raskere avgårde når bilen er nediset. (Foto: Colourbox)
Enkle triks gjør at du kommer raskere avgårde når bilen er nediset. (Foto: Colourbox)

Biler uten motor- og kupévarmer tar det litt tid å få varme. Derfor er det lurt med noen triks for å få mest mulig varme fortest mulig. Skru på motoren og la varmeapparatet stå på eksempelvis 20 grader. Skrap deretter rutene rene for is.

- Har du god nok sikt etter å ha skrapet rutene, så begynn å kjøre. Motoren blir fortere varm når du kjører, rådgir Sødal. - Når du kjenner at det kommer mer varme fra varmeapparatet, kan du skru opp temperaturen så bilen blir raskere varm, fortsetter han.

Dekk til frontruta

Hvis du dekker til frontruta med et frontrutetrekk, slipper du is på ruta. I tillegg er det lurt å ha en ren frontrute innvendig fordi da får du mindre dugg på innsiden.

- Frontrutetrekk er smart fordi du slipper skrapejobben og kommer deg raskt avgårde. Skrap siderutene og begynn å kjøre. Da blir motoren og bilen raskere varm, sier Nils Sødal.

Har du motorvarmer – Bruk den!

Motor- og kupévarmer er et fantastisk hjelpemiddel for alle som ikke har garasje til bilen. Bilen blir varm både under panseret og inne i kupéen.

- Min oppfordring til alle som har motor- og kupevarmer er å bruke den, sier Sødal. - Bruk tidsinnstillingen så bilen er varm når du skal kjøre. Har du app-styring er det bare å trykke på start når du drikker morgenkaffen, avslutter han.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Enkle triks gjør at du kommer raskere avgårde når bilen er nediset. (Foto: Colourbox)
Enkle triks gjør at du kommer raskere avgårde når bilen er nediset. (Foto: Colourbox)
Last ned bilde

Om NAF

NAF
NAF
Skippergata 4
0152 Oslo

23 21 31 00http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med nærmere 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 71 lokalavdelinger, 360 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg saker fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NAF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom