Grappa Musikkforlag AS

SLAGET VED LUCIA - EN ETTERLYSNING

Del

Ingen av jentene i klasse 5b kommer noen gang til å glemme dramatikken rundt Luciakåringen høsten 1974.

Fraksjoner oppsto, vennskap ble lagt i grus. Sterke scener utspilte seg i skolegården på Oppsal da det skulle avgjøres hvilken av de to toppkandidatene som lede prosesjonen.

«Trine hadde viljen, Tove hadde håret».

Ingrid Bjørnovs selvopplevde historie om den idealistiske 70-tallslæreren som prøvde å løse konflikten ved å kåre årets Lucia ved loddtrekning, er blitt en klassiker.

«Ingen mann i strikkevest, skal ta fra små prinsesser årets kanskje aller største fest»

Ingrid vant loddtrekningen, og ble den aller reddeste Lucia noen noensinne hadde sett.

«Mot en nattehimmel av selvklebende stjerner, etterfulgt av 14 fly forbanna terner».

Nå er sangen gjeninnspilt i symfonisk tapning med Kringkastingsorkesteret.

Hør "Slaget ved Lucia" her! 

Ingrid håper hennes erfaringer kan avverge konflikter i landets skolegårder i ukene som følger. 

Hun ber folk med lignende erfaringer ta kontakt. 

Send inn til post@backstage.no

Turné: Julesanatoriet 2021

Når advendstiden treffer som en medisinball i bakhodet, tilbyr Kari Slaatsveen og Ingrid Bjørnov nitti minutters kjærlig innleggelse på Julesanatoriet. I år er dørene vidåpne, og de besøker følgende steder:

10. november: Sekkefabrikken, Slemmestad
11. november: Sekkefabrikken, Slemmestad
18. november: Nøtterøy kulturhus
19. november: Bølgen, Larvik
20. november: Ælvespeilet, Porsgrunn
26. november: Bakkenteigen, Horten
27. november: Hamar kulturhus
28. november: Blå grotte, Fredrikstad

1. desember: Brygga kulturhus, Halden
2. desember: Parkteatret, Moss
3. desember: Ullensaker kulturhus
4. desember: Lillestrøm kultursenter
7. desember: Chat Noir, Oslo
8. desember: Chat Noir, Oslo
9. desember: Chat Noir, Oslo
10. desember: Chat Noir, Oslo
11. desember: Chat Noir, Oslo
14. desember: Chat Noir, Oslo
15. desember: Chat Noir, Oslo
16. desember: Chat Noir, Oslo
18. desember: Kolben kulturhus, Kolbotn

Velkommen til julens mest underfundige eventyr!

Kontakter

Bilder

Om Grappa Musikkforlag AS

Grappa Musikkforlag AS
Grappa Musikkforlag AS
Akersgata 7
0158 Oslo

23 35 80 00http://www.grappa.no/no

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap.

Grappa Musikkforlag har gitt ut over tre tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids and Media om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider også med Norsk Komponistforening om innspilling og utgivelse av norsk samtidsmusikk på lablene Aurora og Hemera og med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Mer musikk fra Kristiania Magiske Tivolitheater!3.12.2021 11:01:34 CET | Pressemelding

Årets julekalender, «Kristiania Magiske Tivolitheater» er et storslått juleeventyr fra gamle dager, den gang Norges hovedstad het Kristiania. Her får man servert magi, vennskap, kjærlighet og en hel del spenning hver eneste dag frem til julaften. De siste ukene har vi fått høre singlene Magi (Sebastian Zalo), De andres lys, Du går aldri alene og Lille Spurv (Helene Bøksle), og nå er også resten av sangene sluppet på albumet "Kristiania Magiske Tivolitheater - Sangene fra serien". Musikken i serien er knyttet til handlingen i historien om ti år gamle Luka og Tivoliet. Komposisjonene av Sindre Hotvedt har sitt eget sound basert på miljøet og tiden historien utspiller seg i, kombinert med moderne tonespråk og uttrykk, krydret med julens budskap. Hør hele albumet til Kristiania Magiske Tivolitheater her! Stjernespekket serie I tillegg til en imponerende rolleliste med barneskuespillere, får vi et gjensyn med flere kjente og kjære fjes i løpet av adventstiden på NRK. I tillegg til Lena Kris

AFFE med ny julelåt!3.12.2021 09:56:25 CET | Pressemelding

Kristin Seiersten og Bjørn Lindquist fortsetter å utvikle AFFE-universet. Lytt til AFFES nye julesang her! "Med en supermann i lomma" er en sjarmerende, fengende og sprudlende låt med et underliggende budskap om hvor viktig det er å tenke på andre rundt seg. Den omtenksomme, nysgjerrige og kreative fireåringen har laget en julegave helt selv. En plastelina supermann som skal hjelpe deg å føle deg trygg og gjøre jula ekstra bra.Men hvem trenger den aller mest? I tillegg til utgivelse av julelåt, har AFFE også laget en egen julekalender med 24 forslag til aktiviteter de voksne kan gjøre sammen med barna sine gjennom adventstiden.

Tomine Mikkeline slipper ny singel!26.11.2021 10:28:03 CET | Pressemelding

Lytt til "River" her! I 2022 slipper Tomine Mikkeline albumet "Joni" - et album med fantastiske tolkninger av et knippe kjente og kjære Joni Mitchell-låter. Låten "River" er første singel ut! Tomine Mikkeline kommer fra en musikalsk familie og begynte å ta cellotimer som 5-åring. 10 år gammel begynte hun med sangtimer, og allerede året etter ble hun tatt opp som elev ved Bergen kulturskoles talentprogram. Hun har to ganger fått 1. pris i Ungdommens musikkmesterskap i Oslo. Tomine har tidligere mottatt flere stipender og priser, blant annet fra Sparebanken Vest, Norsk Kulturskoleråds Drømmestipend og Bergen Kommunes Talentpris. Tomine Mikkeline har vært solist med blant andre Bergen Filharmoniske Orkester og Forsvarets Musikkorps Vestlandet. Hun har også turnért i England sammen med sangeren Aled Jones. Hun har også god erfaring som skuespiller fra teater og film, og har vært medvirkende i flere oppsetninger på DNS, blant annet Les Miserables, Dyveke og metalmusikalen Svartediket. Tomin

Ny singel fra The Humble Servants26.11.2021 10:07:58 CET | Pressemelding

Et behagelig livstegn fra The Humble Servants. På stadig søken etter skjønnheten har The Humble Servants spilt inn en ny singel, denne gangen en folk-ballade som passer perfekt nå som vinteren står for tur. Hvorfor er det tristeste ofte er det vakreste ? The Humble Servants gir deg opptil flere svar på det. «If you rather» er The Humble Servants på sitt beste og bandet frontes stadig av Live Miranda Solberg ( Louien ) og Lars F. Beckstrøm ( deLillos ) Lytt til "If You Rather" her! The Humble Servants består av; Live Miranda Solberg (Louien), vokal, Lars Fredrik Beckstrøm, gitar, kor, Tov Ramstad, kontrabass, cello, Rune Lindstrøm trommer, perkusjon, Marius Kristiansen, elektrisk gitar, kor, Jørn Raknes Pedal, steel gitar, Gøran Grini, piano.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom