Spekter

Skuffet og overrasket over at LO fortsetter kulturstreiken

Del

- Spekter og våre scenekunstmedlemmer er både skuffet og og overrasket over at LO har bestemt seg for å fortsette streiken i teatre, orkestre og opera, og at det ikke var mulig å finne løsning i dagens mekling, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten.

Streiken går nå inn i sin femte uke, og partene var 30. september kalt inn til tvungen 30-dagersmekling hos Riksmekleren.

-Det er uforståelig hvorfor LO vil ha en pensjonsordning som gir medlemmene deres mindre i pensjon. Det er selvsagt heller ikke aktuelt for arbeidsgiverne at frilansere skal ha dårligere ordning enn fast ansatte, slik LOs krav innebærer, og som i tillegg er dyrere for virksomhetene, sier Bratten.

Den nåværende pensjonsordningen i teatre, orkestre og opera gir pensjon fra første krone, de høyeste sparesatsene loven tillater og er i tillegg tariffestet. Dette er også den ordningen som gjelder i hele arbeidslivet utenfor offentlig forvaltning, og er også den ordningen som store, seriøse statseide virksomheter som er medlem i Spekter har.

Kontakter

Om Spekter

Spekter
Spekter
Fridtjof Nansens vei 19
0306 Oslo

47 65 70 00http://www.spekter.no

Spekter er en arbeidsgiverforening som organiserer virksomheter med over 220 000 ansatte og er dominerende innen sektorene helse, samferdsel og kultur.

Følg pressemeldinger fra Spekter

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Spekter på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Spekter

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom