Stortinget

Skatteetaten åpner kontroll

Del

Stortingets administrasjon har i dag mottatt brev fra Skatteetaten, der det varsles om at det er besluttet å gjennomføre kontroll av grunnlaget for arbeidsgiveravgift for pendlerboliger som er tildelt fra Stortinget. Kontrollen vil ifølge brevet gjelde perioden fra 1. januar 2017 til 31. desember 2020.

Stortingets direktør Marianne Andreassen
Stortingets direktør Marianne Andreassen

– Jeg ser positivt på at Skatteetaten nå går inn i dette sakskomplekset. Stortingets administrasjon vil selvfølgelig samarbeide fullt ut med Skatteetaten, og gi dem all nødvendig informasjon og bistand som de ønsker fra oss. Vi ønsker å få ryddet opp i det som eventuelt måtte være av skattemessige problemstillinger hos oss, sier Stortingets direktør, Marianne Andreassen.   

Det pågår for tiden en skatterevisjon ved advokatfirmaet Grette på oppdrag for Stortingets administrasjon, som vurderer de skattemessige sidene ved pendlerboliger. Skatterevisjonen skal også se på skattemessige forhold ved andre ordninger for representantene.  Skatterevisjonens rapport skal foreligge den 15. desember. Rapporten vil bli gjort tilgjengelig for Skatteetaten, og for offentligheten.

Brevet fra Skatteetaten kan leses her.

Skatterevisjonens mandat kan leses her

Kontakter

Pressevakt(Vennligst ring, ikke send sms.)

Pressevakt for pressehenvendelser til Stortingets presidentskap, direktør og øvrig administrativ ledelse.

Tel:+47 920 10 681

Bilder

Stortingets direktør Marianne Andreassen
Stortingets direktør Marianne Andreassen
Last ned bilde

Om Stortinget

Stortinget
Stortinget
Postboks 1700 Sentrum
0026 Oslo

23 31 30 50http://www.stortinget.no

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg pressemeldinger fra Stortinget

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom