Skanska Norge

Skanska bygger parsell på Bybanen i Bergen

Del

Skanska har signert kontrakt med Hordaland fylkeskommune ved Bybanen Utbygging om bygging av parsell D12 Fløen – Kronstad. Kontrakten har en verdi på ca 982 millioner kroner og inngår i ordrereserven for andre kvartal.

Prosjektdirektør Roger Skoglie i Bybanen Utbygging (t.v.) og Konserndirektør Anlegg Steinar Myhre
Prosjektdirektør Roger Skoglie i Bybanen Utbygging (t.v.) og Konserndirektør Anlegg Steinar Myhre

Parsellen Skanska skal bygge er en del av Byggetrinn 4 av Bybane-prosjektet i Bergen som strekker seg fra Fyllingsdalen til sentrum av Bergen. Parsellen mellom Fløen og Kronstad er kanskje den mest komplekse entreprisen i Bybane-utbyggingen og innbefatter bygging av en 1200 meter lang fjelltunnel under Haukeland sykehus, stasjonshall og sjakter i fjell og ferdigstilling av sjøfylling i Store Lungegårdsvann. Prosjektet innbefatter også en betydelig andel arbeider med omlegging og etableringa av ny infrastruktur, rivningsarbeider av både bygninger og konstruksjoner og bygging av flere nye store betongkonstruksjoner.

- Vi er veldig glad for å få være med å bidra til å gjøre Bergen til både en hyggeligere by å bo i og raskere by å ferdes i. Vår visjon er å bygge for et bedre samfunn og dette prosjektet bidrar til at vi oppfyller vår visjon. Dette er den femte kontrakten vi har på Bybanen. Det er et kompleks og sammensatt prosjekt som gjør at vi får utnytte bredden i kompetansen vi besitter, uttaler Steinar Myhre, konserndirektør med ansvar for anlegg i Skanska Norge.

Prosjektet har høye ambisjoner på bærekraft og vil gjennomføre en rekke tiltak for å redusere klimagassutslipp, deriblant biodrivstoff, elektriske maskiner og lavkarbon betong. Prosjektet blir sertifisert i henhold til CEEQUAL nivå Very Good. CEEQUAL er en global sertifiseringsordning for bærekraft i anleggsprosjekter.

Byggestart blir i juni 2019 og prosjektet skal være overlevert til byggherren i februar 2022.

Kontakter

Audun Lågøyr, kommunikasjonsdirektør Skanska Norge AS: 93 45 25 31
Steinar Myhre, konserndirektør med ansvar for Skanska Anlegg: 92 85 12 53
Therese Urdahl Braseth, Prosjektsjef Skanska Anlegg: 93 06 27 47

Bilder

Prosjektdirektør Roger Skoglie i Bybanen Utbygging (t.v.) og Konserndirektør Anlegg Steinar Myhre
Prosjektdirektør Roger Skoglie i Bybanen Utbygging (t.v.) og Konserndirektør Anlegg Steinar Myhre
Last ned bilde

Om Skanska Norge

Skanska Norge
Skanska Norge
Lakkegata 53
0107 Oslo

40 00 64 00http://www.skanska.no

Skanska i Norge er en del av det internasjonale Skanskakonsernet og er ett av verdens ledende prosjektutvikler- og entreprenørselskap med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av kommersielle lokaler, utvikling av boliger og utvikling av prosjekter i offentlig-privat samarbeid. Selskapet er notert på Stockholm børs. Basert på selskapets globale miljøkompetanse, sikter Skanska mot å bli førstevalget når det gjelder miljøriktige prosjekt.

Følg saker fra Skanska Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Skanska Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Skanska Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom