Rambøll

Skal spille seg til mindre smitte

Del

I takt med at samfunnet gradvis åpner seg igjen, strømmer mange tilbake til kontorene. I gratis-appen "Prevent Infection offices" (Forebyg smitte kontorer) kan du spille deg til hvordan du unngår smitte.

Interaktivitet i spill gjør at man husker informasjonen bedre, erfarer Rambøll.
Interaktivitet i spill gjør at man husker informasjonen bedre, erfarer Rambøll.

Ifølge siste rapport fra Folkehelseinstituttet vil vi kunne se en økning i smittede tilfeller framover. For mange forlater nå hjemmekontorene, noe den økte trafikken på veiene og antall folk på kollektivtransport i rushtiden vitner om.

-Det er superhyggelig å treffe kolleger igjen og slå av en prat ved kaffemaskinen istedenfor på Teams eller Skype. Ikke desto mindre viktig er det at vi fremdeles passer på at vi verken smitter eller blir smittet slik at samfunnet kan forbli åpnet, sier direktør for Miljø & helse i Rambøll Norge, Vibeke Riis.

Appen "Prevent Infection offices" (ForeBYG smitte på kontoret" som Rambøll har utviklet, skal gi råd og veiledning i konkrete situasjoner gjennom gamification.

Bruker spill som læringsverktøy
Appen er laget som et spill der man beveger seg rundt i gjenkjennelige hverdagssituasjoner hvor det kan være en smitterisiko, fra man reiser hjemmefra til man kommer på kontoret. Man blir trent opp til å unngå smitte i for eksempel heisen eller på bussen til jobben.

- Det er naturlig at mange ansatte fortsatt kan være bekymret for smitte når de skal tilbake til kontoret. Derfor er det viktig at alle blir møtt med konkrete råd og retningslinjer. For det er nettopp når vi skal tilbake til det vante at vi trenger en påminnelse om at vi ikke kan oppføre oss akkurat slik vi kunne før, sier Vibeke Riis.

Appen bygger på suksessen med en lignende app som ble utviklet for å begrense smitte på norske byggeplasser. Den lå på andre plass av mest nedlastede apper i slutten av april, ettersom mange byggeplasser har vært åpne under korona-krisen.

Virtuelle scenarier
Rambøll utvikler også 3D-treningssimulator-spill om sikkerhet, helse og arbeidsmiljø og HMS, som skreddersys til hvert enkelt sted.

-Vi har erfart at interaktiv, digital læring er den mest effektive måten å endre adferd på. Vi har for eksempel bistått kunder med å innføre nye rutiner rundt adferd på byggeplassen, som har resultert i en nedgang av arbeidsulykker, sier senior rådgiver i HMS og SHA i Rambøll, Håvard Gilja, som har vært med å utvikle appen.

ForeBYG Smitte er tilpasset norske myndigheters krav og retningslinjer og kommer på norsk og engelsk. Appen er gratis, og tilgjengelig i web-versjon for PC samt på Google Play for Android-telefoner. Den vil snart være tilgjengelig i App Store.

Kontakter

For mer informasjon kontakt:

Håvard Gilja - mob. 932 76 943

Vibeke Riis - mob. 950 80 010

Bilder

Interaktivitet i spill gjør at man husker informasjonen bedre, erfarer Rambøll.
Interaktivitet i spill gjør at man husker informasjonen bedre, erfarer Rambøll.
Last ned bilde
Direktør for Miljø & helse i Rambøll Norge, Vibeke Riis
Direktør for Miljø & helse i Rambøll Norge, Vibeke Riis
Last ned bilde

Om Rambøll

Rambøll
Rambøll
Hoffsveien 4
0275 OSLO

22 51 80 00http://www.ramboll.no

Rambøll

Rambøll er et av Norges ledende selskap innen rådgivende ingeniørtjenester, arkitektur og design. I Norge har vi 16 kontorer med om lag 1500 eksperter, som jobber tverrfaglig på store og små prosjekter.

Virksomheten har totalt 16 500 medarbeidere lokalisert i 35 land. I Rambøll er vi opptatt av å skape inspirerende og bærekraftige løsninger som skal gi rom for vekst og utvikling, og som er det beste for kunden, sluttbrukeren og samfunnet ellers. Våre tjenester skal resultere i verdier både for oss som lever i dag, og for dem som kommer etter oss.

Følg saker fra Rambøll

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Rambøll på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Rambøll

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom