Rambøll

Skal løfte klima og miljø på dagorden hos NITO

Del

Bærekraftsrådgiver Brita Svartveit ny leder for NITOs ekspertutvalg for klima og miljø. - Jeg setter pris på å kunne dele min kompetanse innen klima og miljø. Sammen med de andre i ekspertutvalget vil jeg bidra til å sette dagsorden for NITOs politiske arbeid, sier hun.

Bærekraftsrådgiver Brita Svartveit ny leder for NITOs ekspertutvalg for klima og miljø.
Bærekraftsrådgiver Brita Svartveit ny leder for NITOs ekspertutvalg for klima og miljø.

NITO er Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer, med 19 lokale avdelinger rundt om i landet. Gjennom ulike ekspertutvalg følger NITO strømningene i samfunnet, tydeliggjør NITOs politikk og kan være med på å sette dagsorden.

Støtter opp om de store bærekraftsmålene
- Våre medlemmer er nøkkelen til å løse samfunnets utfordringer og våre ekspertutvalg vil bidra til dette. Ved å samle et knippe av våre medlemmer som er eksperter innenfor klima og miljø ønsker NITO å sette agendaen og foreslå konkrete løsninger for norske myndigheter for hvordan vi kan omstille raskere til et lavutslippssamfunn og en mer sirkulær økonomi, sier NITOs president Trond Markussen. NITO har nå etablert ekspertutvalg blant annet innen IKT, kraftforsyning, petroleum og klima og miljø. Organisasjonen støtter opp om målene definert i Parisavtalen og FNs bærekraftsmål. På egne nettsider skriver NITO om sin politikk innenfor klima og miljø:

«NITO jobber for en bærekraftig økonomisk vekst og en rettferdig omstilling til et lavutslippssamfunn og en sirkulær økonomi, der vi ivaretar naturmangfold og klima. Verdensledende teknologi og sterke fagmiljøer er nøkkelen til videre utvikling av lavutslippsløsninger, nye forretningsmodeller, fornybar energi og sirkulær økonomi.» 

Store forventninger
 –Vi er veldig glade for at Brita, med sin erfaring og engasjement for bærekraft, klima og miljø ønsket å være leder for ekspertutvalget. Med sin bakgrunn og erfaring fra Rambøll, som er en ledende partner innen bærekraftig endring, har vi store forventninger til at utvalget bestående av ingeniører kan komme med gode råd til beslutningstakere, sier Markussen.

–Å bli valgt som leder for ekspertutvalget er stas, både personlig og på vegne av Rambøll. Jeg ser det som en unik mulighet til å lære mer, om både faget og organisasjonsarbeid. Panelet består av 10 medlemmer fra ulike organisasjoner, så jeg får også et unikt nettverk som jeg gleder meg til å arbeide sammen med. Som utvalg er dette en mulighet til å påvirke sentrale bestemmelser rundt klima- og miljøpolitikken i Norge, så dette kunne jeg ikke takke nei til, sier Brita Svartveit og understreker:
–Nito er jo tross alt en organisasjon spekket med fagkompetanse, som dermed absolutt bør være med og påvirke inn i det grønne skiftet. 

Nøkkelord

Kontakter

Brita Svartveit
Senior rådgiver bærekraft

Mobil: 986 83 434
E-post: brita.svartveit@ramboll.no

Bilder

Bærekraftsrådgiver Brita Svartveit ny leder for NITOs ekspertutvalg for klima og miljø.
Bærekraftsrådgiver Brita Svartveit ny leder for NITOs ekspertutvalg for klima og miljø.
Last ned bilde

Om Rambøll

Rambøll
Rambøll
Harbitzalléen 5
0275 OSLO

22 51 80 00http://www.ramboll.no

Rambøll

Rambøll er en global samfunnsrådgiver innen bygg, transport, vann, miljø, energi og ledelseskonsultering. I Norge har vi 13 kontorer med om lag 1700 eksperter, som jobber tverrfaglig på store og små prosjekter. Arkitektfirmaet Henning Larsen er en del av Rambøll Gruppen, og er et studio for arkitektur, landskap, urbanisme og interiør, grafikk og lysdesign.  

Rambøll ble grunnlagt i Danmark i 1945. Rambølls 16.000 eksperter skaper inspirerende og bærekraftige løsninger som skal gi rom for vekst og utvikling, og som er til det beste for kunden, sluttbrukeren og samfunnet omkring. Våre tjenester skal resultere i verdier både for oss som lever i dag, og for dem som kommer etter oss.

Rambøll kombinerer lokal erfaring med global kunnskap over hele verden for å skape bærekraftige byer og samfunn. Vi kombinerer vår innsikt og evne til å drive frem positiv forandring og bringer den videre til våre kunder som ideer, som kan realiseres og gjennomføres. Vi kaller det: Bright ideas. Sustainable change. 

Rambøll var første norske virksomhet, og første rådgivende ingeniørvirksomhet i verden, som ble sertifisert etter bærekraftsmålene til FN, og er medlem av Skift - Næringslivets klimaledere.

Følg pressemeldinger fra Rambøll

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Rambøll på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Rambøll

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom