Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Skål for verdens melkedag!

Del

Den 1. juni feires verdens melkedag, og det skåles i melk verden rundt. Samtidig viser ferske salgstall at nordmenn kjøper mer melk enn på lenge.

Den 1. juni feirer vi verdens melkedag. I år er det 20 år siden dagen ble etablert av FNs mat- og landbruksorganisasjon for å sette fokus på melk og meieriprodukters viktige rolle som globale matvarer. I dag har melken befestet sin plass som en av våre mest sentrale matvarer.

Etter mange år med nedgang og røde tall så ser det nemlig ut til at koronakrisen har styrket nordmenns holdninger til melk og melkeproduksjon, og nå går også melkesalget til himmels.

Med mer hjemmetid og økt behov for trygghet har nordmenn kjøpt 1 millioner liter mer melk i årets første måneder sammenlignet med i fjor. Flere mener også at melkeproduksjon er en viktig del av en bærekraftig og sunn matproduksjon. Det er gode nyheter for de hardtarbeidene melkebøndene i Norge og i resten av verden.

- Det er fantastisk at de norske melkebøndene i enda større grad enn før får den honnøren de fortjener. Jeg tenker at de fleste av oss føler på en ekstra takknemlighet og respekt for jobben bøndene gjør i en tid der verden kan oppleves som utrygg. De står støtt, med beina godt plantet på jorden selv når hele verden rystes, sier direktør i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) Ida Berg Hauge.

Viktig næring for mennesker verden over
Internasjonale tall viser at 1 milliard mennesker jobber i tilknytning til meierisektoren. Det finnes faktisk omlag 133 millioner melkegårder i verden og 7600 av disse finner vi i Norge.

Meieriindustrien bidrar til mange millioner jobber for kvinner rundt om i verden. Dette er spesielt viktig i lavinntekstland, og over 37 millioner melkegårder verden over er drevet av kvinner.

Kontakter

Bilder

Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Borggt. 1
0650 Oslo

+47 23 30 20 10http://www.melk.no

Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg saker fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom