Skål for verdens melkedag!
Den 1. juni feirer vi verdens melkedag. I år er det 20 år siden dagen ble etablert av FNs mat- og landbruksorganisasjon for å sette fokus på melk og meieriprodukters viktige rolle som globale matvarer. I dag har melken befestet sin plass som en av våre mest sentrale matvarer.
Etter mange år med nedgang og røde tall så ser det nemlig ut til at koronakrisen har styrket nordmenns holdninger til melk og melkeproduksjon, og nå går også melkesalget til himmels.
Med mer hjemmetid og økt behov for trygghet har nordmenn kjøpt 1 millioner liter mer melk i årets første måneder sammenlignet med i fjor. Flere mener også at melkeproduksjon er en viktig del av en bærekraftig og sunn matproduksjon. Det er gode nyheter for de hardtarbeidene melkebøndene i Norge og i resten av verden.
- Det er fantastisk at de norske melkebøndene i enda større grad enn før får den honnøren de fortjener. Jeg tenker at de fleste av oss føler på en ekstra takknemlighet og respekt for jobben bøndene gjør i en tid der verden kan oppleves som utrygg. De står støtt, med beina godt plantet på jorden selv når hele verden rystes, sier direktør i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) Ida Berg Hauge.
Viktig næring for mennesker verden over
Internasjonale tall viser at 1 milliard mennesker jobber i tilknytning til meierisektoren. Det finnes faktisk omlag 133 millioner melkegårder i verden og 7600 av disse finner vi i Norge.
Meieriindustrien bidrar til mange millioner jobber for kvinner rundt om i verden. Dette er spesielt viktig i lavinntekstland, og over 37 millioner melkegårder verden over er drevet av kvinner.
Kontakter
Ida Berg HaugeDirektør
Tel:915 78 410 / 23 30 20 12ida@melk.noBilder
Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vår oppgave er å øke kunnskapen om disse matvarene basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Grøtens dag 23. oktober: Unge kvinner spiser mest havregrøt22.10.2025 08:03:38 CEST | Pressemelding
Torsdag 23. oktober markeres Grøtens dag, og havregrøt fortsetter å være nordmenns klare grøtfavoritt.
Unge jenter dropper melk og frokost17.10.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Færre unge jenter spiser frokost og drikker melk. Det kan gjøre at de får i seg for lite av næringsstoffene som trengs for å bygge sterke bein.
Matpress gjør mange unge stresset8.10.2025 11:00:41 CEST | Pressemelding
Ungdom kjenner på stadig mer press rundt mat og kropp. En ny landsdekkende undersøkelse, gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK), viser at mange mister matgleden og blir stresset av alt fokuset på kosthold.
Økologisk melk skyter fart – opp 20 prosent i første halvår4.9.2025 05:13:00 CEST | Pressemelding
Økologisk hvit søtmelk er på full fart inn i norske kjøleskap. I første halvår 2025 økte salget med hele 20 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det viser ferske forbrukstall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Kvarg skyter fart – opp 43 prosent29.8.2025 07:59:19 CEST | Pressemelding
Kvarg er årets store overraskelse i meieridisken. Salget økte med hele 43 prosent i første halvår 2025, viser ferske volumtall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Oppgangen drives av nordmenns appetitt på proteinrike og allsidige meieriprodukter.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
