Frende Forsikring

Skadestatus for ekstremværet "Knud" fredag kveld

Del

Ekstremværet "Knud" herjer over Sør-Norge. Forsikringsselskapene har fått de første skademeldingene og forventer aktivitet utover natten.

Fredag kveld klokken 23.00 var det kommet inn et tyvetalls skademeldinger til Frende Forsikring. 

- Vi har fått skader fra Kristiansand, Lyngdal, Oslo, Bergen og omegn, sier skadesjef på bygning, Yngve Amundsen Høvig i Frende Forsikring. 

- I Kristiansand, Lyngdal og Oslo er det typiske stormskader på tak og rotvelt, samt skader på biler og båter, sier Høvig. 

I Bergen og omkringliggende områder er det snakk om vannskader og skader etter lynnedslag. 

- Vi forventer at det vil være en del skader som meldes i løpet av kvelden og natten, sier Høvig. 

Frende Forsikring forventer også at mange skader ikke meldes før mandag morgen. 

- Det er typisk for stormskader at det meldes inn en del mindre skader, som ikke oppleves som akutte. Disse vil først komme inn til oss på mandag, sier skadesjefen til Frende. 

Store utbetalinger hittil i år
Erstatningene til private hus, hytter og innbo har skutt i været med nesten 25 prosent hittil i år sammenlignet med i fjor. Det er voldsomme tall for hele bransjen.

Allerede før høststormene satt inn hadde norske forsikringsselskap fått inn mer enn 170.000 skademeldinger og utbetalt 4,4 milliarder kroner i erstatninger, ifølge tall fra Finans Norge. Gjennomsnittsskaden i første halvår var på 25.000 kroner.

Nøkkelord

Kontakter

Om Frende Forsikring

Frende Forsikring
Frende Forsikring
Jonsvollsgaten 2
5011 Bergen

55 15 36 00https://www.frende.no

Frende Forsikring har Norges mest fornøyde forsikringskunder og det beste skadeoppgjøret (EPSI 2019). Vi bryr oss litt ekstra om deg, ditt og dine! 

Helnorske Frende eies av 15 lokale sparebanker og har rådgivere landet rundt. Vi har nær 300 ansatte ved hovedkontoret i Bergen, og over 270.000 privat- og bedriftskunder med forsikringsløsninger innen skadeforsikring og livsforsikring.

Følg saker fra Frende Forsikring

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frende Forsikring på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Frende Forsikring

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom