Lunar

Setter opp innskuddsrenten – vil få nordmenn til å spare mer

Del

Norges Bank besluttet i dag å heve styringsrenten til 1,75 prosent. Lunar svarer med å øke innskuddsrentene fra 1,35 til 2,25 prosent. - Vi ønsker å motivere nordmenn til å spare, fremfor å forbruke, sier Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne.

Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne vil motivere nordmenn til å spare mer ved å øke rentene på innskudd.
Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne vil motivere nordmenn til å spare mer ved å øke rentene på innskudd.

- Norsk økonomi er opphetet, og styringsrenten settes videre opp for å kjøle ned økonomien og dempe inflasjonen. Vi som bank setter opp innskuddsrenten for å motivere nordmenn til å spare, fremfor å forbruke. Vi bidrar der vi kan for å friskmelde norsk økonomi, og jeg mener den norske banknæringen bør gå sammen om et felles krafttak for å gjøre sparing mer lønnsomt med økte innskuddsrenter, sier Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne. 

Lav kjennskap til innskuddsrenter
Til tross for rekordhøy prisstigning og økte boliglånsrenter, er det overraskende mange som ikke vet hva banken gir av renter på innskudd. Ifølge en YouGov-undersøkelse på vegne av Lunar, oppgir én av tre nordmenn at de ikke kjenner til innskuddsrenten på egne kontoer. 

- Den lave bevisstheten rundt renter på innskudd i befolkningen gjør at bankene stilltiende kan la innskuddsmarginene øke uten nevneverdige protester fra kundene. Det er på tide at norske bankkunder krever bedre betingelser. Ikke på innskudd som er fastlåst i flere år, men på ordinære kontoer uten begrensninger og bindinger, der ni av ti sparekroner er plassert, sier Schjetne.

Satser på brukskonto
Til forskjell fra andre banker som gir høyeste rente på innskuddskontoer med både uttaksbegrensninger og flere års bindingstid, gir Lunar sin beste rente på en helt ordinær brukskonto. Banken tror tradisjonelle sparekontoer er på vikende front.

- Skal du ha like høy rente i en annen bank, må du som regel binde renten for ett eller flere år. Når alt tilsier at rentene skal ytterligere opp, er det dumt å binde renten og sparepengene over lengre perioder. Folk ønsker friheten og fleksibiliteten til å omplassere pengene dersom det dukker opp gode investeringsmuligheter. Derfor tror jeg tradisjonelle sparekontoer med begrensninger kommer til å tape terreng, avslutter Schjetne.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne vil motivere nordmenn til å spare mer ved å øke rentene på innskudd.
Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne vil motivere nordmenn til å spare mer ved å øke rentene på innskudd.
Last ned bilde

Om Lunar

Lunar
Lunar
Rusløkkveien 26
0251 Oslo

23 96 90 00https://lunar.app/no/

Lunar er et fintech-selskap som lar både forbrukere og bedrifter håndtere alt som har med penger å gjøre på ett sted. Plattformen til Lunar håndterer mer enn 500.000 kunder som sparer, bruker og investerer pengene sine. Lunar startet opp i Århus i 2015, og er i dag til stede i både Danmark, Sverige og Norge med over 600 ansatte. I 2019 fikk Lunar europeisk banklisens og er en av Europas raskest voksende utfordrerbanker. Over 70.000 kunder i Norge benytter seg av tjenestene til Lunar, og selskapet er lokalt til stede med kontor i Oslo. 

Følg pressemeldinger fra Lunar

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lunar på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lunar

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom