Sex og Politikk

Seksualitet i valgkampen - Hvilket parti er best på sex og politikk?

Del

Hvem er best på seksualitet? Erna, Jonas eller Trygve? Torsdag 19. august under Arendalsuka avslører foreningen Sex og Politikk hvilket norsk politisk parti som er best på seksuell og reproduktiv helse og rettigheter.

Illustrasjon: Polina Vorobeva, fra undervisningsmateriellet "Uke 16".
Illustrasjon: Polina Vorobeva, fra undervisningsmateriellet "Uke 16".

Sex og Politikk på Arendalsuka: I forkant av årets landsmøter til de forskjellige politiske partiene, sendte foreningen Sex og Politikk ut en anbefaling med elleve punkter om hvordan man kan bedre kårene for seksuelle rettigheter, både i Norge og internasjonalt, de neste fire årene.

Sex og Politikk har nå evaluert partiprogrammene og har i tillegg bedt partiene svare på 16 konkrete spørsmål omkring seksuell og reproduktiv helse og rettigheter (SRHR) i Norge og internasjonalt.

Torsdag 19. august klokken 09.00 under Arendalsuka er vi klare for å gi tilbakemelding og dele ut karakterkort til partiene. Da blir det også avslørt hvem av partiene som er flinkest i klassen når det gjelder seksuell og reproduktiv helse og rettigheter. (Torsdag 19. august klokken 09.00, Eureka kompetanse)

Samme dag vil Sex og Politikk gjennomføre tre presentasjoner av henholdsvis Uke 6, Uke 16 og Uke 66, som tar for seg seksualitet i et livsløpsperspektiv:

Uke 6: Vi feirer 10 år med Uke 6! Fra å ha noen hundre registrerte undervisere, har vi i 2021 nådd over 3000 undervisere. Sex og Politikk medvirker i over halvparten av all seksualitetsundervisning i grunnskolen. Vi tar vi et historisk tilbakeblikk og ser på hva undervisere vil ha mer av. (Torsdag 19. august, klokken 10.00, Eureka kompetanse)

Uke 16: Kunnskapsløftet 2020 har endelig gjort seksualitetsundervisning til en obligatorisk del av videregående opplæring! Vi presenterer vårt nye materiell som bygger på det tverrfaglige temaet folkehelse og livsmestring. Undervisningsmateriellet legger opp til spennende aktiviteter der ungdommene lærer om egen seksuell helse og livsmestring. (Torsdag 19. august, klokken 14.00, Eureka kompetanse)

Uke 66: Nye forskning viser at voksne eldre har sex som aldri før. God seksuell helse gir også livsglede og livslyst og slår direkte inn på kommunenes budsjetter. Vi lanserer et nytt e-læreverktøy som en del av et større nasjonalt prosjekt finansiert av Helsedirektoratet. Målgruppen er eldre voksne og helsepersonell. (Torsdag 19. august, klokken 15.00, Eureka kompetanse)

PRIVAT TIL REDAKSJONEN:
Sex og Politikk er ellers godt representert under Arendalsuka, så både ansvarlig for vårt internasjonale arbeid, fagansvarlig for Uke 6 og Uke 16, prosjektleder for Uke 66, leder og øvrige representanter for vår ungdomsorganisasjon SNU, daglig leder, samt styreleder vil være tilgjengelige. Ta kontakt med pressekontakt for nærmere avtale/informasjon.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Illustrasjon: Polina Vorobeva, fra undervisningsmateriellet "Uke 16".
Illustrasjon: Polina Vorobeva, fra undervisningsmateriellet "Uke 16".
Last ned bilde

Lenker

Om Sex og Politikk

Sex og Politikk
Sex og Politikk
Christian Krohgs gate 34
0186 Oslo

22 11 55 13https://sexogpolitikk.no/

Sex og Politikk er en ideell og partipolitisk uavhengig medlemsorganisasjon som jobber for å styrke og informere om seksuell og reproduktiv helse og rettigheter, både i Norge og internasjonalt.

Sex og Politikk er det norske medlemmet i International Planned Parenthood Federation (IPPF) som er den største organisasjonen for SRHR internasjonalt, med nasjonale organisasjoner i mer enn 150 land i tillegg til Norge.

Seksuell og reproduktiv helse og rettigheter (SRHR) handler blant annet om å kunne bestemme om og når man vil ha barn, om å få informasjon om og tilgang på sikker, moderne og billig prevensjon, om rett til trygg og lovlig abort og om rett og mulighet til å praktisere sin seksuelle orientering og kjønnsidentitet uten straffeforfølgelse eller fordømmelse.

Følg pressemeldinger fra Sex og Politikk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sex og Politikk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sex og Politikk

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom