Virke

Seks av ti reiser bort i juleferien

Del

Seks av ti av de som tar juleferie i år skal reise bort hele eller deler av ferien. - Mange har flere fridager enn vanlig denne jula, ettersom julaften er på en mandag. Det legger til rette for at folk både kan dra på tur og nyte noen dager hjemme, sier Astrid Bergmål, leder for Virke Reiseliv.

37 prosent av oss planlegger å ta juleferie i år. Av disse har 15 prosent tenkt seg til utlandet, 32 prosent skal reise på besøk til venner eller familie i Norge, mens de som oppgir hytteferie i Norge ligger på stabile 13 prosent, i følge Virke Reiselivs årlige befolkningsundersøkelse om nordmenns reisevaner.

Juleferien er familieferie nummer en. Hele ni av ti opplyser at hovedformålet med juleferien er å være sammen med familie og venner.

 -Samtidig ser vi en tendens til at folk er mindre tradisjonelle i hvor de er når de feirer jul. Utlandet, sol og varme frister mange, sier Bergmål.

Kanariøyene er julefavoritt

Det forventes at rundt 35 000 nordmenn drar på pakketur til varmere strøk i jula, basert på tall fra bransjen selv.

-En rekordvarm sommer har gjort at reiser har falt noe i pris, noe som er en fordel for de som drømmer om en jul i palmesus, sier Bergmål. 

 -Blant de som ønsker å feire jul i sol og varme, er Kanariøyene og Gran Canaria nordmenns klare julefavoritt, men også Thailand får sin del av juleferiegjestene. I tillegg er Kapp Verde blitt mer ettertraktet, sier Bergmål.

Bedre dekket ved uforutsette hendelser

De som reiser på pakkereisetur denne jula er bedre dekket enn tidligere, etter at ny pakkereiselov trådte i kraft 1. juli.

 -Arrangøren er nå ansvarlig for reisen fra A til Å, noe som gir en ekstra trygghet for alle som skal reise og kjøper en pakkereise, sier Bergmål. 

Undersøkelsen ble gjennomført i mai i 2018 av Opinion for Virke.

Kontakter

For mer informasjon, kontakt:
Astrid Bergmål, leder Virke Reiseliv, telefon +47 46 05 89 51
Hanne Valdø, kommunikasjonsrådgiver Virke, +47 97 01 67 57

Bilder

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for arbeidsgivere i handels- og tjenestenæringen. Det er næringer som står for halvparten av verdiskapingen i Norge. Vi kjemper for våre 24 000 medlemsvirksomheter slik at de er rustet for morgendagen, fordi deres utfordringer er våre utfordringer. 

Følg pressemeldinger fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Virke

Virke: Norske nettbutikker med rekordomsetning - krisen fortsetter for klær og sko30.3.2021 10:22:57 CEST | Pressemelding

Økt smitte og enda mer omfattende smitterestriksjoner fører til krise for kles- og skobutikkene, med en nedgang på henholdsvis 19 og 34 prosent, samtidig som norske nettbutikker opplever rekordomsetning med en vekst på 74 prosent. Virke ber om kortsiktige tiltak for å få butikkene gjennom pandemien, og langsiktige tiltak for å gi like vilkår i den internasjonale konkurransen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom