NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

Seks av ti bedrifter sliter med å rekruttere ingeniører

Del
- Ingeniørkompetanse er en mangelvare. Mange norske bedrifter sitter igjen med uløste arbeidsoppgaver på grunn av kompetansemangel, sier president i NITO.
Trond Markussen, president i NITO
Trond Markussen, president i NITO

NITOs behovsundersøkelse gjennomføres årlig blant ingeniørarbeidsgivere, i samarbeid med Ipsos, for å ta temperaturen på arbeidsgivernes behov for ingeniørkompetanse.

I årets undersøkelse sier 62 prosent av arbeidsgiverne at de opplever det som vanskelig å få tak i den ingeniørkompetansen de har behov for. 45 prosent av de som sliter sier at resultatet er at oppgaver forblir uløst.

- Behovsundersøkelsen viser at etterspørselen stiger i årene framover, så vi må ta tak nå og sikre at det blir utdannet nok ingeniører. Vi står overfor en kompetansekrise hvis dette fortsetter, sier president i NITO, Trond Markussen.

Haster å utdanne flere

NITO har i flere år pekt på behovet for å utdanne flere ingeniører, slik at Norge er rustet til å møte framtidens behov og utfordringer.

- Nå må politikerne komme på banen og sikre en økning i antall studieplasser og opprette nye ingeniørstudieretninger tilpasset næringslivets behov. Skal vi lykkes framover trenger vi de kloke hodene, sier Markussen.

Svært positive framtidsutsikter

På grunn av negative spådommer for norsk økonomi fra flere hold har NITO i år spurt arbeidsgiverne om de planlegger å øke, redusere eller beholde antallet ingeniører i bedriften de kommende seks månedene.

Hele 37 prosent av norske arbeidsgivere svarer at de vil øke antall ingeniører de kommende seks månedene. 62 prosent sier de vil beholde dagens antall. De neste tre årene tror 59 prosent at de vil ha behov for flere ingeniører. Dette viser at ingeniørarbeidsmarkedet har svært positive framtidsutsikter.

- Dette er svært positive tall. Norsk arbeidsliv skriker etter ingeniører og vi vet at bedriftene må strekke seg langt for å sikre seg de beste hodene.

Kontakter

Bilder

Trond Markussen, president i NITO
Trond Markussen, president i NITO
Last ned bilde

Om NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon
NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon
Støperigata 1
0119 Oslo

http://www.nito.no

NITO er Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer med bachelor, master og høyere grad med over 100.000 medlemmer.

Følg pressemeldinger fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom