Scandic Hotels

Scandics norgessjef til toppjobb i konsernet

Del

Etter 9 år som sjef for Scandic Hotels Norge, rykker Svein Arild Steen-Mevold opp som ansvarlig for utvikling av hele konsernets hotellportefølje. Som Chief Portfolio Officer skal han styrke hotellkjedens vekst i Norden og Europa forøvrig.

Etter 9 år som sjef for Scandic Hotels Norge, rykker Svein Arild Steen-Mevold opp som ansvarlig for utvikling av hele konsernets hotellportefølje. Som Chief Portfolio Officer skal han styrke hotellkjedens vekst i Norden og Europa forøvrig.

Steen-Mevold vil ha kontor i Oslo og Stockholm. Han skal rapportere til Scandics konsernsjef og vil sitte i selskapets konsernledelse. I den nye stillingsbeskrivelsen inngår kjøp av hoteller, inngåelse av hotellavtaler, oppgraderinger og nyåpninger.

- I hele min periode i Scandic har jeg jobbet med vekst og utvikling. Det ligger betydelig potensiale i å koordinere ressurser og utnytte stordriftsfordeler innen utvikling av porteføljen. Å få gjøre dette for hele konsernet er en drømmejobb, sier nyslått porteføljesjef Svein Arild Steen-Mevold.

Overgangen skjer 1. januar 2020. Asle Prestgard, som i dag er distriktsdirektør i Vest i Norge, blir da fungerende sjef for Scandic Norge. Arbeidet med å rekruttere ny norgessjef er i gang.

- Etter hvert som Scandic har blitt større, har vi sett et behov for et sterkere grep om porteføljestyringen vår. Derfor koordinerer vi vår kompetanse innen alt fra leieavtaler til konseptutvikling og investeringer. Jeg er overbevist om at Svein Arild vil lykkes med å lede dette viktige arbeidet, sier Scandics konsernsjef, Jens Mathiesen.

Under Steen-Mevolds 9 år som administrerende direktør har Scandic Hotels Norge vokst fra 18 til 87 hoteller, med nesten en tidobling i omsetning. Oppkjøp av Rica var et viktig løft.

- Aller mest stolt er jeg av at vi sammen har bygget en inkluderende kultur. Hver gang vi har kjøpt et eller flere hotell har vi klart å innlemme disse i familien. For ni år siden var vi 600 ansatte i Scandic Norge. Nå løper det 5000 Scandianere rundt i vårt langstrakte land. Det er lagarbeid på høyt nivå, sier Steen-Mevold.

Scandic-kjeden har i dag ca. 284 hotell under drift og i utvikling Europa. Kjeden er ledende hotellaktør i Norden og er notert på Stockholmsbørsen.

Nøkkelord

Kontakter

Svein Arild Steen-Mevold, direktør for porteføje
Email: SveinArild.Mevold@scandichotels.com
Telefon: +47 951 79 390

Henrik Vikström, Director Investor Relations
Email: henrik.vikstrom@scandichotelsgrop.com
Telefon: +46 709 528006

Elin Westin, Director of Communication, Scandic Hotels Group
Email: elin.westin@scandichotels.com
Telefon: +46 702 777526

Bilder

Om Scandic Hotels

Scandic Hotels
Scandic Hotels
Karenslyst Allé 11
0278 Oslo

+47 922 11 936http://scandichotels.no

Scandic er den største hotellkjeden i Norden med 18 000 medarbeidere og med et nettverk av nærmere 280 hoteller fordelt på ca. 57 000 hotellrom i drift eller under utvikling. Scandic Friends er Nordens største lojalitetsprogram innen hotellbransjen. En ansvarsfull drift er en del av Scandics DNA. Scandic har siden 2. desember 2015 vært børsnotert på Nasdaq Stockholm. www.scandichotelsgroup.com

Følg saker fra Scandic Hotels

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Scandic Hotels på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Scandic Hotels

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom