Sbanken

Sbanken er Norges mest anbefalte bank

Del

I det globale analyseselskapet YouGov sin årlige BrandIndex for 2019 er Sbanken den mest anbefalte merkevaren innen bank og finans. Dette er den sjette prisen for merkevare- og kundetilfredshet eller lojalitet som banken vinner hittil i år. Nå tar banken sikte på å bli like populær blant bedriftskunder.

Feirer i kjent stil: Sbankens medarbeidere feirer årets sjette bransjepris for eksemplarisk kundeservice- og tilfredshet med konfetti, jubel , smil og glede.
Feirer i kjent stil: Sbankens medarbeidere feirer årets sjette bransjepris for eksemplarisk kundeservice- og tilfredshet med konfetti, jubel , smil og glede.

- Dette gjør oss utrolig glade og stolte, og er nok et tegn på at vårt sterke kundefokus gir resultater. Dette må vi rette en stor takk til alle våre fantastiske kunder for, for det er takket være dem vi vinner priser som dette og stolte kan gå på jobb i hverdagen. Vi har mål om å være banken med de mest fornøyde kundene, og alle engasjerte kollegaer jeg har i banken står hver dag på for å sørge for nettopp det. Nå retter vi oppmerksomhet mot å gjøre bedriftskunder like fornøyde, og håper resultatet av satsingen på dette området også vil resultere i priser som dette, sier Øyvind Thomassen, daglig leder i Sbanken

Har utfordret fra første dag – på vegne av kunden
Siden Sbanken entret markedet i år 2000 med et mål om å utfordre definisjonen på hva en bank skulle være, har banken gjentatte ganger vunnet kundenes hjerter. Merkevaren havner nå til topps i en undersøkelse som har sett nærmere på hele 280 merkevarer innen ulike bransjer og spurt kunder om de ville anbefalt merkevaren til en venn, kollega eller familie.

- Spørsmålene er enkle, men gir svaret kort og konsist, svart på hvitt: Anbefaler du merkevaren til venner og bekjente, eller oppfordrer du de til å holde avstand? Og som svar på nettopp dette skårer Sbanken i år som i fjor som beste i sin bransje i vår kåring. Dette skal de være stolte av, for slike resultater skapes kun gjennom langsiktig systematisk relasjonsskapning til kunder over tid, sier Per Ståle Ekrol, Research team manager i YouGov.

Tar nå sikte på å bli bedriftseiernes favoritt
Med en plan om å forenkle hverdagen til norske bankkunder, fjernet Sbanken blant annet gebyrer på overføringer da de entret markedet. Raskt fulgte alle de andre bankene etter. Mannen som den gang stod ved roret var Øyvind Thomassen.

Og etter flere år i andre hold, tok han ved månedsskiftet til oktober 2019 tilbake roret ved den samme skuta. Nå har han et mål om å gjenta oppskriften og sørge for at Sbanken blir den foretrukne merkevaren i bedriftsmarkedet i tillegg:

- Vi skal fjerne gebyrer, riste liv i bransjen igjen og forenkle hverdagen til norske bedriftskunder. Det er snart 20 år siden vi gjorde dette i privatmarkedet. Med andre ord er det på høy tid at det samme skjer i bedriftsmarkedet, for dette markedet har virkelig stått stille over lenger tid, sier Thomassen, og legger til:

- Tenk at norske bedriftseiere per i dag må betale gebyrer for å overføre egne hardt tjente penger fra én konto til en annen. Det er jo helt absurd og langt fra hva man burde forvente i 2019, avslutter han.

Les mer:  www.sbanken.no/aktuelt/info/yougov-2019/

Topplisten 2019: Bank og Finans

Plassering

Merkevare

Score

1

Sbanken

60,8

2

Sparebank 1

34,6

3

Eika-Alliansen

32,3

4

Danske Bank

19,4

5

Handelsbanken

16,9

6

Nordea

15,3

7

DNB

10,5

Topplisten 2019: Alle bransjer

Plassering

Merkevare

Score

1

Vipps

63,8

2

Sbanken

60,8

3

Toyota

60,3

4

Netflix

59,0

5

Spotify

55,8

6

Kiwi

54,6

7

Skoda

54,5

Seiere for Sbanken i 2019:

  • KS Indeks 2019: Banken med beste kundeservice
  • RepTrack 2019: Banken med beste omdømme
  • Norsk Kundebarometer 2019: Banken med høyest kundetilfredshet og lojalitet
  • KPMG 2019: Banken med beste kundeopplevelse 
  • EPSI 2019: Banken med størst kundetilfredshet
  • YouGov BrandIndex 2019: Mest anbefalte bank

Om YouGov BrandIndex:
YouGov BrandIndex er en daglig måling av nordmenns oppfatning av 280 merkevarer. Hver dag intervjues det 100 nasjonalt representative respondenter med mål om å vite hva de mener om ulike merkevarer. Man kommer frem til inntrykk-scoren ved å spørre respondenten hvilke merkevarer de har et generelt positivt inntrykk av og hvilke de har et generelt negativt inntrykk av. Nettoscore regnes ut fra positivt inntrykk minus negativt inntrykk i perioden for målingen på en skala fra minus 100 til 100.

Les mer: yougov.no

Kontakter

Bilder

Feirer i kjent stil: Sbankens medarbeidere feirer årets sjette bransjepris for eksemplarisk kundeservice- og tilfredshet med konfetti, jubel , smil og glede.
Feirer i kjent stil: Sbankens medarbeidere feirer årets sjette bransjepris for eksemplarisk kundeservice- og tilfredshet med konfetti, jubel , smil og glede.
Last ned bilde
Øyvind Thomassen, daglig leder i Sbanken
Øyvind Thomassen, daglig leder i Sbanken
Last ned bilde

Om Sbanken

Sbanken
Sbanken
Postboks 7077
5020 Bergen

55 26 00 00https://www.sbanken.no

Sbanken er en teknologibedrift med banklisens. Vi er en landsdekkende bank med hovedkontor i Bergen. Vi har over 400 engasjerte medarbeidere, et sterkt fagmiljø og 450 000 fantastiske kunder som vi er veldig stolte av. Våre verdier er: Enkel. Åpen. Skvær. Vennlig rebell.

Følg saker fra Sbanken

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sbanken på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sbanken

Sbanken ASA tar markedsandeler innen fondssparing i fjerde kvartal14.2.2020 07:00:00 CETPressemelding

Sbanken fikk et resultat før skatt på 214,1 millioner kroner i fjerde kvartal 2019. Netto renteinntekter økte med 67,0 millioner kroner og netto provisjonsinntekter økte med 7,5 prosent fra fjerde kvartal 2018. Engangseffekter for nedskriving av immaterielle eiendeler, salg av en portefølje av misligholdte lån og kostnader tilknyttet endringer i ledelsen påvirket resultat før skatt negativt med 50,7 millioner kroner.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom