Sbanken ASA

Sbanken setter opp renten på innskudd og lån

Del
Nåværende boliglånskunder får ny rente på lånet sitt 11. mai.

Etter at Norges Bank satte opp styringsrenten torsdag i forrige uke, setter Sbanken nå opp renten med 0,25 prosentpoeng på alle boliglån. Ny rente gjelder fra 29. mars. Kunder som allerede har et boliglån hos oss, beholder dagens rente fram til 11. mai. For rammelån gjelder dagens rente fram til 11. mai både for eksisterende og nye kunder.

Renten for innskudd på sparekonto og BSU blir satt opp med inntil 0,20 prosentpoeng gjeldende fra 11. mai.

- Vår beste effektive rente etter endringen vil være 2,09 % for boliglån og 1,99 % for rammelån. Vi ligger en renteøkning bak de fleste andre bankene, så renten hos oss er fortsatt svært konkurransedyktig, sier daglig leder Øyvind Thomassen.

Siden styringsrenten ble satt opp første gang i september i fjor har Sbanken kun satt opp renten to ganger med til sammen 0,50 prosentpoeng. I samme periode har Norges Bank økt styringsrenten tre ganger med 0,75 prosentpoeng, og resten av markedet har fulgt etter.

Etter nyheten om at DNB får kjøpe Sbanken kom 16. mars, har de ansatte og ledelsen i banken brukt tid på å berolige kunder som nå er usikre på hva oppkjøpet betyr for kundeforholdet deres.

- Vi forstår at Sbanken har vært mer enn en bank for noen av kundene våre, og at det er vanskelig å akseptere at vi blir kjøpt opp av en konkurrent. Men vi har ikke endret oss, og publiserer alle prisendringene i våre åpne prislister på Sbanken.no, sånn som vi alltid har gjort, sier Thomassen.

Rentene på billån, kredittkort og forbrukslån blir også satt opp med inntil 0,25 prosentpoeng. Mer informasjon om prisendringene ligger på Sbanken sin nettside, og kundene får informasjon i meldingsboksen i nettbanken og på e-post i løpet av dagen i dag.

Kontakter

Bilder

Om Sbanken ASA

Sbanken ASA
Postboks 7077
5020 Bergen

55 26 00 00https://www.sbanken.no

Sbanken er norske kunders favorittbank. Hver dag utfordrer og innoverer banken på vegne av alle norske bankkunder. Banken er heldigital, uten filialer og holder til i Bergen. Sbanken tilbyr et stort utvalg av finansielle produkter og tjenester til enkeltpersoner, husstander og småbedrifter, og har i dag over 465 000 kunder og cirka 375 medarbeidere. Sbanken inspirerer til smarte økonomiske valg for fremtiden og bankens verdier er: Åpen, Enkel, Skvær og Vennlig Rebell.

Sbanken ASA er et heleid datterselskap av DNB Bank ASA.

For mer informasjon, se sbanken.no

Følg pressemeldinger fra Sbanken ASA

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sbanken ASA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sbanken ASA

Sterk utlånsvekst for Sbanken10.2.2022 07:01:00 CET | Pressemelding

Sbanken fikk et resultat før skatt på 240,4 millioner kroner i fjerde kvartal 2021, sammenlignet med 282,7 millioner kroner i fjerde kvartal 2020. Netto renteinntekter ble redusert med 40,0 millioner kroner, mens netto provisjonsinntekter økte med 14,8 millioner kroner. Egenkapitalavkastningen (ROE) ble 10,1 prosent i kvartalet. Justert for overskuddskapital over kapitalmål på 13 prosent og engangsposter var egenkapitalavkastningen 13,4 prosent.

Godt underliggende resultat i et unikt kvartal for Sbanken16.7.2021 07:00:00 CEST | Pressemelding

Sbanken fikk et resultat før skatt på 253,2 millioner kroner i andre kvartal 2021, sammenlignet med 210,9 millioner kroner i andre kvartal 2020. Netto renteinntekter økte med 8,4 millioner kroner, mens netto provisjonsinntekter økte med 4,1 millioner kroner. Egenkapitalavkastningen (ROE) ble 11,1 prosent i kvartalet. Justert for overskuddskapital over kapitalmål var egenkapitalavkastningen 14,9 prosent.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye