UiT Norges arktiske universitet

Samtale med Erna Solberg på UiT: Hvordan sikre en bærekraftig havøkonomi?

Del
Er vi i rute til å nå de internasjonale – og våre egne nasjonale – bærekraftsmål for havet? Tidligere statsminister Erna Solberg skal f.k. mandag samtale med UiT-rektor Dag Rune Olsen og bærekraftsansvarlig i Gratangslaks, Monica Eide.
Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen(Flickr)
Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen(Flickr)

Verdens oppmerksomhet vender seg i økende grad mot havet for å møte verdens mat- og energibehov.Samtidig opplever havet de globale krisene med raske klimaendringer, tap av biologisk mangfold og utbredt forurensning.

I 2018 lanserte tidligere statsminister Erna Solberg Høynivåpanelet for en bærekraftig havøkonomi. Dette har på sikt sikret Norge et sterkt lederskap i det internasjonale arbeidet for bærekraftig bruk av havet. Men er vi i rute til å nå de internasjonale – og våre egne nasjonale – bærekraftsmål?


Bli med på en samtale mellom tidligere statsminister Erna Solberg, rektor ved UiT Dag Rune Olsen, og deltaker i UiTs Ocean Leadership-program og samfunnskontakt, ansvarlig for bærekraft ved Gratanglaks Monica Eide. Samtalen ledes av Jan-Gunnar Winther, leder for Senter for hav og Arktis.

Arrangert av studieprogrammet Ocean Leadership og Senter for Hav og Arktis. 

Arrangementet vil foregå på engelsk og er åpent for alle. Finner sted mandag 13. mars, kl. 10:30 – 12:00, Tromsø TEO-H6 auditorium 3 (6.303)

For mer informasjon, ta kontakt med: Ingrid Hovda Lien, TLF: 48006311

Nøkkelord

Kontakter

Ingrid Hovda Lien, seniorrådgiver Norges fiskerihøgskole, UiT. Tlf: 48006311

Bilder

Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen(Flickr)
Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen(Flickr)
Last ned bilde

Om UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet
UiT Norges arktiske universitet
Hansine Hansens veg 18
9019 Tromsø

77 64 40 00https://uit.no/

Følg pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiT Norges arktiske universitet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom