NAF

Sammen for 0 ulykker i sommertrafikken

Del

Før årets ferie har NAF-sjef Stig Skjøstad en klar oppfordring til alle som skal ferdes på veiene i sommer: - Ta ansvar i trafikken, og vær med på å snu ulykkes-tallene på norske veier.

NAF oppfordrer ferie-bilistene til felles innsats for null ulykker (Foto: NAF)
NAF oppfordrer ferie-bilistene til felles innsats for null ulykker (Foto: NAF)

De siste månedene har det vært en kraftig økning i antallet alvorlige trafikkulykker. Etter flere år der antallet drepte og hardt skadde har gått ned, uttrykker Statens Vegvesen nå bekymring for økningen og det de anser som mer risiko-adferd i trafikken.

- Derfor oppfordrer vi alle våre medlemmer, nesten en halv million bilførere, og alle andre til å bli med på et krafttak for trygge veier i sommer, sier Skjøstad.

Også i år vil mange legge sommerferien til Norge. Hele 48 prosent svarer at de skal reise på ferie med bil i Norge i sommer, viser en fersk landsrepresentativ undersøkelse Norstat har gjort for NAF.

Avstand som redder liv

Med flere på veiene er det ekstra viktig å minne om hvordan vi tar gode valg i trafikken, ifølge NAF-sjefen:

- Passer du på at du har oversikt og god avstand, uansett om du sitter bak rattet eller står på en sparkesykkel, kan du unngå ulykker. Har du plass nok og avpasset farten, rekker du å handle i tide om noe uventet skulle skje, sier Skjøstad.

NAF-sjefen understreker viktigheten av å ta hensyn i trafikken: - Merker du at du ligger først i en lang kø, så kjør til siden og slipp andre forbi. Er du den som ligger som nummer to i den køen, så husk at sommeren ikke er tiden for å stresse i trafikken, sier Skjøstad.

Trygge veier avverger ulykker

Både trafikantene selv og myndighetene deler ansvaret for trafikksikkerheten. I tillegg til flere kontroller, noe NAF stiller seg positive til, understreker Skjøstad at også veienes utforming har betydning for tryggheten. Bedre vedlikehold av veiene, flere strekninger med møtefri vei og midtoppmerking er noen av tiltakene som kan beskytte trafikantene og bidra til at ulykker unngås

- Det er få tilfeller der utrykket «alle kan gjøre noe» stemmer bedre enn i trafikken, sier Skjøstad. - Som bilister, MC-førere, syklister og fotgjengere kan alle bidra, og myndighetene har på sin side et ansvar med å sikre trygge veier for alle gruppene.

Bakgrunn: 48 prosent skal reise på ferie i Norge med bil i sommer

Undersøkelse utført av Norstat for NAF, 8.-20.juni, 1103 personer som eier eller disponerer bil, landsrepresentativt vektet. 

Skal du reise på ferie i Norge i sommer? (flere svar mulig)

TOTAL
BASE 1103
Ja, med bil 48%
Ja, med bobil/bil med campingvogn 6%
Ja, med MC 3%
Ja, med kollektivtransport (buss, tog, ferje) 7%
Ja, med fly 14%
Ja, med sykkel/elsykkel 2%
Annen reisemåte: 2%
Nei 24%
Vet ikke 11%
TOTAL 116%

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

NAF oppfordrer ferie-bilistene til felles innsats for null ulykker (Foto: NAF)
NAF oppfordrer ferie-bilistene til felles innsats for null ulykker (Foto: NAF)
Last ned bilde

Om NAF

NAF
NAF
Skippergata 4
0152 Oslo

23 21 31 00http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med nærmere 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 68 lokalavdelinger, 450 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg pressemeldinger fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NAF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom