WWF Verdens naturfond

Samlet klimabevegelse advarer mot skattegave til oljebransjen

Del

Oljenæringen har foreslått endringer i oljeskatten som vil øke Norges klimarisiko og binde oss til oljeprosjekter samfunnet kan tape stort på i fremtiden. En rekke organisasjoner ber Stortinget styre unna.

Brevet ble sendt til Stortingets finanskomite fra WWF Verdens naturfond, Bellona, Miljøstiftelsen Zero, Norsk klimastiftelse, SKIFT Norge, Greenpeace, Naturvernforbundet og Framtiden i våre hender torsdag. De ber politikerne om å heller jobbe for en nøytral oljeskatt som kan skape grønn omstilling i kjølvannet av koronakrisen.

"Om Norge skulle velge å fortsette å subsidiere olje- og gassnæringen under koronakrisen, ville det stå i sterk kontrast til responsen internasjonalt. Internasjonale ledere som FNs generalsekretær Antonio Guterres og IEA-direktør Fatih Birol har bedt land om å benytte koronakrisen og oljeprisfallet til å fase ut fossile subsidier og heller prioritere krisepakker til ren energi," heter det i brevet, som ble sendt torsdag kveld.

Fredag 15. mai skal regjeringens forslag om endringer i oljeskatten opp til høring i komiteen. Regjeringens forslag er riktignok et skritt nærmere å redusere klimarisikoen sammenlignet med næringens egen skisse, men fortsatt vil det kunne stimulere til investeringer som samfunnet taper på og stå i veien for nødvendig omstilling.

"Vi står overfor et viktig tidskille, framskyndet av en økonomisk krise. Skal vi lykkes i framtiden, må vi ta valg i dag som ikke binder oss til det som verden skal fase ut", avslutter organisasjonene.

Brevet er vedlagt. 

Nøkkelord

Kontakter

Dokumenter

Om WWF Verdens naturfond

WWF Verdens naturfond
WWF Verdens naturfond
Kristian Augusts Gate 7A
0164 Oslo

22 03 65 00http://www.wwf.no

WWF er verdens største miljøorganisasjon. Vi jobber for å stanse dagens naturødeleggelser og skape en framtid der mennesker lever i harmoni med naturen. WWF har eksperter som jobber i mer enn hundre land for å beskytte naturen og ressursene som vi er alle er så glad i og avhengig av: Skoger, ferskvann, hav, mat og dyr. Vi jobber for å bremse klimaendringene og for å stanse tapet av arter.

Følg saker fra WWF Verdens naturfond

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra WWF Verdens naturfond på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra WWF Verdens naturfond

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom